Smygstarta julen med The Bakery Club

Jag vet, det känns kanske lite tidigt att prata om julen, men efter att jag frågade er står det klart: vi längtar redan. Doften av saffran, värmen från ugnen och den där lugna stunden i köket när man bara får baka för att det känns fint. Den här veckan delar jag några av mina favorit­ recept inför julen, lite trender som inspirerat mig och redskap som är bra inför julbaket. Fler recept kommer under hösten, så håll utkik på Instagram och på hemsidan. För julkänslan bakas fram – långsamt, och med kärlek.

Kram Hilda Kirkhoff

TILL ALLA JULRECEPT

Mina topp tre bästa bakredskap inför julen

Det är inte bara julskinkan som behöver en bra termometer. Julkolan och perfekt gräddade lussekatter likaså. Detta är min favorit, som aldrig sviker!

TILL TERMOMETERN

reklamlänk

Mönstrade kavlar kan nog vara bland det gulligaste jag vet. Denna använder jag till pepparkakorna. Tyck lite extra hårt och låt pepparkakorna bli kalla i kylen innan gräddning, så får du ett fint mönster.

TILL KAVELN

Dessa bakformar är magiska att baka med. Kakorna gräddas jämnt och snabbt. För att inte tala om hur vackra de blir när de är färdiggräddade.

TILL FORMEN

reklamlänk

Lånade bilder från Pinterest

Här ser ni lite av min inspiration inför julen. Det jag allra mest vill förmedla är att du ska låta dig inspireras, ha tålamod, kanske våga testa något nytt och planera lite i förväg. För många förknippas julen med stress och måsten, men jag hoppas att det här brevet kan påminna om något helt annat.

Julbakningen behöver inte vara perfekt. Den får gärna vara lite kladdig, mjölig och full av skratt. Det viktiga är inte hur bullarna ser ut utan känslan när du står där i köket, kanske med någon du tycker om, och låter doften av nybakat fylla rummet.

För den kärlek du lägger ner i dina bakverk kommer alltid att lysa igenom. Och då spelar det ingen roll om kanterna blev lite brända eller glasyren rann åt fel håll. Det är precis så det ska vara, hembakat, levande och gjort med hjärtat.

Världens största kram till er, Hilda