











Kanelbullskrans med den perfekta kanelfyllningen
Kanelbullskrans med den perfekta kanelfyllningen – knut, snäcka & snurra i en och samma krans
Det här är bullbak när det är som roligast. Jag gör en kanelbullskrans där tre olika sorters bullar får samsas – knut, snäcka och snurra – alla fyllda med min krämiga, kaneldoftande favoritfyllning. Det blir inte bara gott, utan också så himla gulligt att ställa fram.
Dra loss den form du gillar bäst, eller smaka en av varje. Det är ett nytt och lekfullt sätt att baka kanelbullar på – perfekt till fikabordet när du vill bjuda på något som både ser festligt ut och smakar precis som det ska. Klassisk kanelsmak, men med en liten twist i formen.
Hjorthornssalt puffar till dessa bullarna till det extra - så saftiga blir dem!
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.
INFORMATION:
Antal: ca 24 stycken och två kransar (12 bullar per krans)
Grader: 210 °C varmluft
Tid: 3 timmar + kalljäsning
Kanelbullskrans med den perfekta kanelfyllningen – knut, snäcka & snurra i en och samma krans
Det här är bullbak när det är som roligast. Jag gör en kanelbullskrans där tre olika sorters bullar får samsas – knut, snäcka och snurra – alla fyllda med min krämiga, kaneldoftande favoritfyllning. Det blir inte bara gott, utan också så himla gulligt att ställa fram.
Dra loss den form du gillar bäst, eller smaka en av varje. Det är ett nytt och lekfullt sätt att baka kanelbullar på – perfekt till fikabordet när du vill bjuda på något som både ser festligt ut och smakar precis som det ska. Klassisk kanelsmak, men med en liten twist i formen.
Hjorthornssalt puffar till dessa bullarna till det extra - så saftiga blir dem!
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.
INFORMATION:
Antal: ca 24 stycken och två kransar (12 bullar per krans)
Grader: 210 °C varmluft
Tid: 3 timmar + kalljäsning
Ingredienser:
Vetedeg
25 g jäst
3 dl mjölk
0,5 dl honung eller ljus sirap
1 ägg
1 tsk Dr Oetker mald kardemumma
2 krm Dr Oetker Hjorthornssalt
8 dl vetemjöl
75 g smör, rumsvarmt
0,5 tsk salt
Perfekta kanelfyllningen
150 g smör, rumsvarmt
½ dl farinsocker, mjukt
½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
2,5 msk Dr Oetker Ceylon kanel
½ tsk Dr Oetker mald kardemumma
1 msk maizenastärkelse
Topping
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Dr Oetker mandelspån
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt den kalla mjölken, honung eller sirap, ägg, kardemumma, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen på medelhastighet med en köksassistent eller elvisp med degkrokar. Tillsätt resterande vetemjöl och arbeta i 5 minuter.
Tillsätt saltet och det rumsvarma smöret och arbeta i 10 minuter till så degen blir elastisk.
Plasta degskålen och låt jäsa i kylen över natten (minst 8 timmar) eller 1,5 timme i rumstemperatur.
Gör kanelfyllningen: Blanda alla ingredienser till fyllningen i skål. Lät gärna stå en stund i rumstemperatur innan användning.
Lägg upp degen på en lätt mjölad köksbänk utan att knåda den. Ta 1/3 av degen och kavla till en tunn rektangel. Bred på 1/3 av fyllningen, snurra från kortsida till kortsida till snurror. Skär i ca 8 lika stora bitar.
Vik in kanten på snäckorna till undersidan och runda och platta till något.
Kavla ut resterande deg till en tunn rektangel, bred på resterande fyllning. Vik från långsida till långsida. Skär i 2 cm breda remsor, forma hälften till knutar och andra hälften till snurror. Viktigt att bullarna har lika stor storlek.
Lägg de olika bullformerna osymmetriskt i en stor krans på en bakplåtsklädd plåt. Gör två kransar på två plåtar. Lägg tätt så de kan jäsa ihop. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.
Värm ugnen till 200 grader med varmluft (något lägre ugnstemperatur och längre gräddnings tid).
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.
Grädda dem mitt i ugnen tills de är gyllene i färgen, ca 10-12 minuter.
Ta ut plåten och låt bullarna svalna innan du bryter loss bullarna och njuter. Vilken sort väljer du?