0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Kalljästa kanelbullar med vaniljkräm och inkokt rabarber
IMG_2785.jpg Bild 1 av 2
IMG_2785.jpg
DSC00393.jpg Bild 2 av 2
DSC00393.jpg
IMG_2785.jpg
DSC00393.jpg

Kalljästa kanelbullar med vaniljkräm och inkokt rabarber

0,00 kr

Letar du efter ett recept på kanelbullar med det där lilla extra? Då måste du prova mina saftiga kanelbullar med len vaniljkräm och syrlig inkokt rabarber – en ljuvlig smakkombination som gör succé på vilken fikabuffé som helst! I det här receptet använder jag Dr. Oetkers bakstabila vaniljkräm, som är perfekt när man vill spara tid utan att tumma på känslan av lyxigt hembakat. Smidigt, gott och alltid ett säkert kort!

Du hittar enkelt allt du behöver till bullbaket i välsorterade Coop-butiker – som Dr. Oetkers malda kardemumma och Ceylonkanel. Båda kommer i generösa påsar à 36 gram – perfekt för dig som bakar ofta eller vill slippa stå och mäta varje gång. Och ja, jag älskar att nörda ner mig i råvaror – Ceylonkanel, den “äkta” kanelen, ger en mjuk, rund smak och innehåller dessutom mycket mindre kumarin än vanlig kanel.

Receptet hittar du både här och hos Dr. Oetker – redo att inspirera till ditt nästa bullbak. Så sätt på kaffet, plocka fram degbunken och låt doften av kanel, vanilj och rabarber fylla hela köket.

INFORMATION:

  • Antal: 25-30 stora bullar

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: dag 1: 30 minuter och dag 2: ca 2 timmar

Lägg i kundvagnen

Letar du efter ett recept på kanelbullar med det där lilla extra? Då måste du prova mina saftiga kanelbullar med len vaniljkräm och syrlig inkokt rabarber – en ljuvlig smakkombination som gör succé på vilken fikabuffé som helst! I det här receptet använder jag Dr. Oetkers bakstabila vaniljkräm, som är perfekt när man vill spara tid utan att tumma på känslan av lyxigt hembakat. Smidigt, gott och alltid ett säkert kort!

Du hittar enkelt allt du behöver till bullbaket i välsorterade Coop-butiker – som Dr. Oetkers malda kardemumma och Ceylonkanel. Båda kommer i generösa påsar à 36 gram – perfekt för dig som bakar ofta eller vill slippa stå och mäta varje gång. Och ja, jag älskar att nörda ner mig i råvaror – Ceylonkanel, den “äkta” kanelen, ger en mjuk, rund smak och innehåller dessutom mycket mindre kumarin än vanlig kanel.

Receptet hittar du både här och hos Dr. Oetker – redo att inspirera till ditt nästa bullbak. Så sätt på kaffet, plocka fram degbunken och låt doften av kanel, vanilj och rabarber fylla hela köket.

INFORMATION:

  • Antal: 25-30 stora bullar

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: dag 1: 30 minuter och dag 2: ca 2 timmar

Letar du efter ett recept på kanelbullar med det där lilla extra? Då måste du prova mina saftiga kanelbullar med len vaniljkräm och syrlig inkokt rabarber – en ljuvlig smakkombination som gör succé på vilken fikabuffé som helst! I det här receptet använder jag Dr. Oetkers bakstabila vaniljkräm, som är perfekt när man vill spara tid utan att tumma på känslan av lyxigt hembakat. Smidigt, gott och alltid ett säkert kort!

Du hittar enkelt allt du behöver till bullbaket i välsorterade Coop-butiker – som Dr. Oetkers malda kardemumma och Ceylonkanel. Båda kommer i generösa påsar à 36 gram – perfekt för dig som bakar ofta eller vill slippa stå och mäta varje gång. Och ja, jag älskar att nörda ner mig i råvaror – Ceylonkanel, den “äkta” kanelen, ger en mjuk, rund smak och innehåller dessutom mycket mindre kumarin än vanlig kanel.

Receptet hittar du både här och hos Dr. Oetker – redo att inspirera till ditt nästa bullbak. Så sätt på kaffet, plocka fram degbunken och låt doften av kanel, vanilj och rabarber fylla hela köket.

INFORMATION:

  • Antal: 25-30 stora bullar

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: dag 1: 30 minuter och dag 2: ca 2 timmar

Ingredienser:

Dag 1:

Kalljäst vetedeg:

  • 50 g jäst

  • 5 dl kall mjölk (3 %)

  • 1,5 dl strösocker

  • 1 ägg

  • 3 tsk Dr Oetker mald kardemumma

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 13–15 dl vetemjöl special

    Inkokt rabarber

  • 2–3 rabarberstjälkar

  • 2 dl vatten

  • 1 dl strösocker

  • ½ st Dr Oetker vaniljstång

  • Eventuellt lite Dr Oetker röd geléfärg

    Dag 2:

    Kanel-fyllning

  • 200 g rumsvarmt smör

  • 2 tsk Dr Oetker mald kardemumma

  • 2 msk Dr Oetker Ceylon kanel

  • 1 dl farinsocker

  • 1 msk vetemjöl

  • 1 msk ljus sirap

    Vaniljkräm

  • 1 påse Dr Oetker bakstabil vaniljkräm (förbereds enligt förpackningen)

    Topping

  • 1 uppvispat ägg

  • Rörsocker

Gör så här:

  1. Dag 1 – Förbered degen: Smula jästen i en stor bunke.Häll i kall mjölk och rör tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt strösocker, ägg och Dr Oetker mald kardemumma.

  3. Arbeta in vetemjölet lite i taget – spara lite till utbakningen.

  4. Knåda degen i 5 minuter (använd gärna köksassistent eller elvisp med degkrokar).

  5. Tillsätt smöret i klickar. Fortsätt knåda i ytterligare 10 minuter tills degen blir elastisk. Tillsätt mer mjöl vid behov.

  6. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten, minst 9 timmar.

  7. Dag 1 – Förbered inkokt rabarber

  8. Skär rabarbern i cirka 3 cm långa bitar.

  9. Koka upp vatten, strösocker, urgröpt Dr Oetker vaniljstång och eventuellt lite Dr Oetker

    röd geléfärg (för fin rosa röd färg på rabarbern).

  10. När sockret löst sig, lägg i rabarbern.

  11. Låt sjuda i cirka 2 minuter. Mindre om stjälkarna är tunna, lite mer om de är grova. De

    ska vara hela och fasta.

  12. Ta upp rabarbern och låt den svalna på bakplåtspapper.

  13. Häll sockerlagen i en skål och låt den svalna.

  14. Lägg tillbaka rabarbern i lagen och täck med plast. Låt stå i kylskåp över natten.

  15. Dag 2 – Utbakning och gräddning: Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen tills du får en slät kräm.

  16. Ta ut degen och lägg på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, cirka 1 cm tjock.

  17. Bred ut kanel-fyllningen jämnt över hela degen.

  18. Skär degen i remsor, 2–3 cm breda.

  19. Gör två snitt i varje remsa så du får tre smala strimlor som fortfarande sitter ihop i

    toppen.

  20. Tvinna remsorna och forma till en snurra (som en kanelsnurra).

  21. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

  22. Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur i 45 minuter.

  23. Förbered Dr Oetker vaniljkräm enligt instruktionerna på förpackningen.

  24. Sätt ugnen på 210 grader (varmluft).

  25. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

  26. Gör en liten grop i mitten av varje bulle. Spritsa i vaniljkräm, toppa med rabarberbitar och

    strö över rörsocker.

  27. Grädda i mitten av ugnen i 7–8 minuter tills bullarna fått fin färg.

  28. Låt svalna på galler under bakduk. Strö eventuellt över lite florsocker vid servering.

 
 
 

STEG FÖR STEG HUR DU SNURRAR DINA KANELBULLAR:

DSC00343.jpg
DSC00352.jpg
DSC00358.jpg
DSC00364.jpg
DSC00370.jpg
DSC00376.jpg

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev