Vit kladdkaka med citron, kokos & färska hallon

0,00 kr

En riktig kladdig dröm! Den här kladdkakan är sådär perfekt kladdig i mitten och lite lätt krispig ytan. Toppad med fluffig lättvispad grädde, rostad kokos och färska hallon blir den en riktig smakupplevelse – och det bästa av allt? Den är superenkel att göra!

Jag minns första gången jag smakade en kladdkaka med kokos och hallon. Det var en spontan fikastund med vänner, och jag blev helt såld på kombinationen!

Perfekt till helgmyset, kalaset eller när sötsuget slår till – och du svänger ihop den på nolltid! Här får du receptet på en kladdig, krämig och helt ljuvlig chokladkladdkaka. Blir mer som fudge i konsistensen om den får stå i kylen, men går utmärkt att äta direkt.

INFORMATION:

  • Antal: 10-12 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter + kyl över natten

Lägg i kundvagnen

En riktig kladdig dröm! Den här kladdkakan är sådär perfekt kladdig i mitten och lite lätt krispig ytan. Toppad med fluffig lättvispad grädde, rostad kokos och färska hallon blir den en riktig smakupplevelse – och det bästa av allt? Den är superenkel att göra!

Jag minns första gången jag smakade en kladdkaka med kokos och hallon. Det var en spontan fikastund med vänner, och jag blev helt såld på kombinationen!

Perfekt till helgmyset, kalaset eller när sötsuget slår till – och du svänger ihop den på nolltid! Här får du receptet på en kladdig, krämig och helt ljuvlig chokladkladdkaka. Blir mer som fudge i konsistensen om den får stå i kylen, men går utmärkt att äta direkt.

INFORMATION:

  • Antal: 10-12 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter + kyl över natten

En riktig kladdig dröm! Den här kladdkakan är sådär perfekt kladdig i mitten och lite lätt krispig ytan. Toppad med fluffig lättvispad grädde, rostad kokos och färska hallon blir den en riktig smakupplevelse – och det bästa av allt? Den är superenkel att göra!

Jag minns första gången jag smakade en kladdkaka med kokos och hallon. Det var en spontan fikastund med vänner, och jag blev helt såld på kombinationen!

Perfekt till helgmyset, kalaset eller när sötsuget slår till – och du svänger ihop den på nolltid! Här får du receptet på en kladdig, krämig och helt ljuvlig chokladkladdkaka. Blir mer som fudge i konsistensen om den får stå i kylen, men går utmärkt att äta direkt.

INFORMATION:

  • Antal: 10-12 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter + kyl över natten

Ingredienser:

  • 200 g smör

  • 200 g vit bakchoklad

  • 2 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 krm salt

  • 3 ägg

  • 2 ekologiska citroner, zest från två och saft från en

  • Smör till formen

  • 1 dl riven kokos

  • Lättvispad grädde

  • Kokosflakes

  • Färska hallon och citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

  3. Hacka den vita chokladen och tillsätt i smöret. Rör om till chokladen smält helt.

  4. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och salt, rör om för hand.

  5. Tillsätt ett ägg i taget och rör ihop till en klumpfri smet.

  6. Tvätta och skrubba citronerna. Riv i zest från två citroner och saften från en citron.

  7. Rosta riven kokos i en torr stekpanna till gyllene färg. Låt svalna på en tallrik.

  8. Smörj en form, cirka 22 centimeter antingen rund eller fyrkantig. Lägg i kokosen i formen och skaka ur överflödig kokos.

  9. Häll i smeten och grädda kakan näst längst ner i ugnen i cirka 20 minuter. Ska vara kladdig i mitten.

  10. Låt kakan svalna helt i kyl innan servering.

  11. Servera med lättvispad grädde, kokosflakes, färska hallon och citronmeliss.