Vispad len hallonganache
Drömmen i rosa! Den vispade hallonganachen är silkeslen, lätt syrlig från hallonen och perfekt balanserad med sötman från den vita chokladen. Jag använder den gärna till att spritsa på cupcakes, fylla tårtor eller som en elegant topping på desserter. Den lyfter vilket bakverk som helst och är alltid uppskattad – både till vardagsfika och festligare tillfällen. Det bästa av allt är att den är enkel att göra och vispas precis innan servering eller dekorering för bästa konsistens och resultat.
INFORMATION:
Antal: 4 - 6 portioner
Grader: Ingen ugn
Tid: 30 minuter och 5 timmar i kyl
Drömmen i rosa! Den vispade hallonganachen är silkeslen, lätt syrlig från hallonen och perfekt balanserad med sötman från den vita chokladen. Jag använder den gärna till att spritsa på cupcakes, fylla tårtor eller som en elegant topping på desserter. Den lyfter vilket bakverk som helst och är alltid uppskattad – både till vardagsfika och festligare tillfällen. Det bästa av allt är att den är enkel att göra och vispas precis innan servering eller dekorering för bästa konsistens och resultat.
INFORMATION:
Antal: 4 - 6 portioner
Grader: Ingen ugn
Tid: 30 minuter och 5 timmar i kyl
Drömmen i rosa! Den vispade hallonganachen är silkeslen, lätt syrlig från hallonen och perfekt balanserad med sötman från den vita chokladen. Jag använder den gärna till att spritsa på cupcakes, fylla tårtor eller som en elegant topping på desserter. Den lyfter vilket bakverk som helst och är alltid uppskattad – både till vardagsfika och festligare tillfällen. Det bästa av allt är att den är enkel att göra och vispas precis innan servering eller dekorering för bästa konsistens och resultat.
INFORMATION:
Antal: 4 - 6 portioner
Grader: Ingen ugn
Tid: 30 minuter och 5 timmar i kyl
Ingredienser:
1 gelatinblad
100 g vit choklad
250 g tinade hallon
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Hacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.
Koka upp hallonen tillsammans med grädden i en kastrull.
Sila bort hallonkärnorna och häll den varma hallongrädden över chokladen.
Rör om tills chokladen smält helt.
Krama ur gelatinbladet och rör ner det i den varma blandningen.
Täck ganachen med plastfolie direkt mot ytan och ställ i kylskåp i minst 5 timmar, gärna över natten.
När ganachen är helt kall och har stelnat – vispa upp till en fluffig, len kräm.
Använd som dekoration på din favoritkaka eller dessert!