Toscabullar med brynt smör

0,00 kr

Finns det något godare än en riktigt saftig kardemummabulle? Den här varianten tar det ett steg längre med en fyllning av smör, kardemumma och socker, toppad med en knäckig brynt smör-tosca. Kombinationen av den mjuka bullen, den karamelliga toscan och de rostade mandlarna gör dessa bullar helt oemotståndliga!

Perfekta för fikastunden, helgmyset eller när du vill bjuda på något extra gott. Följ receptet och mina bästa tips för att få bullarna lika fluffiga och smakrika varje gång.

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 3,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Finns det något godare än en riktigt saftig kardemummabulle? Den här varianten tar det ett steg längre med en fyllning av smör, kardemumma och socker, toppad med en knäckig brynt smör-tosca. Kombinationen av den mjuka bullen, den karamelliga toscan och de rostade mandlarna gör dessa bullar helt oemotståndliga!

Perfekta för fikastunden, helgmyset eller när du vill bjuda på något extra gott. Följ receptet och mina bästa tips för att få bullarna lika fluffiga och smakrika varje gång.

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 3,5 timmar

Finns det något godare än en riktigt saftig kardemummabulle? Den här varianten tar det ett steg längre med en fyllning av smör, kardemumma och socker, toppad med en knäckig brynt smör-tosca. Kombinationen av den mjuka bullen, den karamelliga toscan och de rostade mandlarna gör dessa bullar helt oemotståndliga!

Perfekta för fikastunden, helgmyset eller när du vill bjuda på något extra gott. Följ receptet och mina bästa tips för att få bullarna lika fluffiga och smakrika varje gång.

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 3,5 timmar

Ingredienser:

Vetedeg

  • 50 g jäst

  • 4 dl mjölk (3 %)

  • 1 dl grädde

  • 65 g honung

  • 50 g ljust muscovadosocker

  • 1 ägg

  • 1 tsk salt

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 15–16 dl vetemjöl

  • Eventuellt nymald kardemumma

Fyllning

  • 200 g rumsvarmt smör

  • 1 msk nymald kardemumma

  • 1 dl strösocker

  • 1 msk vetemjöl

Brynt smör-tosca

  • 200 g smör

  • 2 dl strösocker

  • 1 ½ dl vetemjöl

  • 1 dl mjölk

  • 200 g hackad sötmandel

Sockerlag

  • ½ dl socker

  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Vetedegen: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och grädde till 37 grader och lös upp jästen i blandningen.

  2. Tillsätt honung, muscovadosocker, ägg, salt och rumsvarmt smör.

  3. Arbeta in mjölet, lite i taget, och knåda degen i minst 15 minuter med köksassistent tills den blir elastisk och smidig.

  4. Täck bunken med plastfolie och en bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.

  5. Fyllningen: Blanda alla ingredienser i en skål.

  6. Forma bullarna: Kavla ut degen till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock.

  7. Bred på fyllningen jämnt över degen.

  8. Vik degen på mitten och skär i remsor. Snurra och rulla till bullar.

  9. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 45 minuter.

  10. Sätt ugnen på 210 grader.

  11. Brynt smör-tosca: Bryn smöret tills det får en bärnstensfärg.

  12. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och hackad mandel. Rör om väl.

  13. Sockerlag: Koka upp socker och vatten. Låt svalna helt.

  14. Gräddning: Toppa bullarna med toscan och grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

  15. Ta ut bullarna och pensla försiktigt runt toscan med sockerlagen. Låt bullarna svalna på galler något.