Sockerbullar med kardemumma

0,00 kr

Finns det något mer oemotståndligt än mjuka, nybakade sockerbullar fyllda med smak av kardemumma? Kanske testa att göra en ny variant av kardemummabullar? Det här receptet är för dig som vill skämma bort dig själv och dina nära med en riktig klassiker – fluffiga bullar som nästan smälter i munnen. Perfekta till fikat, en regnig eftermiddag eller som ett lyxig bulle på fikabordet till kalaset. Låt doften av nybakat fylla köket och njut av dessa små mästerverk – de är lika roliga att baka som att äta!

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 2,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Finns det något mer oemotståndligt än mjuka, nybakade sockerbullar fyllda med smak av kardemumma? Kanske testa att göra en ny variant av kardemummabullar? Det här receptet är för dig som vill skämma bort dig själv och dina nära med en riktig klassiker – fluffiga bullar som nästan smälter i munnen. Perfekta till fikat, en regnig eftermiddag eller som ett lyxig bulle på fikabordet till kalaset. Låt doften av nybakat fylla köket och njut av dessa små mästerverk – de är lika roliga att baka som att äta!

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 2,5 timmar

Finns det något mer oemotståndligt än mjuka, nybakade sockerbullar fyllda med smak av kardemumma? Kanske testa att göra en ny variant av kardemummabullar? Det här receptet är för dig som vill skämma bort dig själv och dina nära med en riktig klassiker – fluffiga bullar som nästan smälter i munnen. Perfekta till fikat, en regnig eftermiddag eller som ett lyxig bulle på fikabordet till kalaset. Låt doften av nybakat fylla köket och njut av dessa små mästerverk – de är lika roliga att baka som att äta!

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 2,5 timmar

Ingredienser:

Vetedeg

  • 50 g jäst

  • 5 dl mjölk 3% kall

  • 1,5 dl strösocker

  • 1 st ägg

  • 1,5 msk nymald kardemumma

  • 0,5 tsk salt

  • cirka 14 - 15 dl vetemjöl

  • 150 g smör rumsvarmt

Fyllning

  • 150 g smör rumsvarmt

  • 1-2 msk nymald kardemumma

  • 1 dl strösocker eller mjukt farinsocker

  • 1 msk ljus sirap

  • 1 tsk vetemjöl

Topping

  • 75 g smält smör

  • strösocker 

Sockerlag

  • 2 dl vatten

  • 1 dl strösocker

     

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt strösocker, ägg, kardemumma och salt i skålen och 2/3 av vetemjölet. Använd gärna en köksassistent eller elvisp med degkrokar. Arbeta på medelhastighet och arbeta ner det resterande mjölet lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.

  3. Klicka i smöret och arbeta degen i cirka 10 minuter tills den är elastisk och släpper från kanterna. Täck bunken med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt degen jäsa i rumsvärme i 1 1⁄2 timme.
    Förbered under tiden fyllningen. 

  4. Rör ihop smör, kardemumma, strösocker, sirap och vetemjöl.

  5. Stjälp upp bulldegen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tjock rektangulär platta.

  6. Bred på ett jämnt lager med fyllning. Vik över ena halvan av degen och dela i 2 cm breda remsor.

  7. Snurra varje remsa och forma till en kardemummasnurra.

  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt bullarna jäsa 45 minuter under bakduk.

  9. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

  10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–8 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna på galler under bakduk.

  11. Smält smöret och låt svalna. Pensla bullarna med smör och doppa i strösocker.