Snabba Ostfrallor

0,00 kr

Ostfrallor har alltid varit en favorit för mig, ända sedan jag var liten. Det är något speciellt med den frasiga ytan och den mjuka insidan, toppad med smakrik ost som gör varje tugga lite extra lyxig. De här frallorna passar perfekt till både frukost, fika eller som en god macka att ta med på picknicken.

Vill du spara tid? Om du väljer att kalljäsa degen, kan du göra det ännu smidigare. När du arbetat ihop degen med assistenten, plasta in bunken och låt den jäsa i kylen över natten. Dag 2 är det bara att baka ut frallorna och låta dem jäsa på samma sätt som i receptbeskrivningen.

Med detta enkla recept får du alltid lyckade ostfrallor – en riktig höjdpunkt för alla som älskar att baka!

INFORMATION:

  • Antal: 20-25 styck

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timme

Lägg i kundvagnen

Ostfrallor har alltid varit en favorit för mig, ända sedan jag var liten. Det är något speciellt med den frasiga ytan och den mjuka insidan, toppad med smakrik ost som gör varje tugga lite extra lyxig. De här frallorna passar perfekt till både frukost, fika eller som en god macka att ta med på picknicken.

Vill du spara tid? Om du väljer att kalljäsa degen, kan du göra det ännu smidigare. När du arbetat ihop degen med assistenten, plasta in bunken och låt den jäsa i kylen över natten. Dag 2 är det bara att baka ut frallorna och låta dem jäsa på samma sätt som i receptbeskrivningen.

Med detta enkla recept får du alltid lyckade ostfrallor – en riktig höjdpunkt för alla som älskar att baka!

INFORMATION:

  • Antal: 20-25 styck

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timme

Ostfrallor har alltid varit en favorit för mig, ända sedan jag var liten. Det är något speciellt med den frasiga ytan och den mjuka insidan, toppad med smakrik ost som gör varje tugga lite extra lyxig. De här frallorna passar perfekt till både frukost, fika eller som en god macka att ta med på picknicken.

Vill du spara tid? Om du väljer att kalljäsa degen, kan du göra det ännu smidigare. När du arbetat ihop degen med assistenten, plasta in bunken och låt den jäsa i kylen över natten. Dag 2 är det bara att baka ut frallorna och låta dem jäsa på samma sätt som i receptbeskrivningen.

Med detta enkla recept får du alltid lyckade ostfrallor – en riktig höjdpunkt för alla som älskar att baka!

INFORMATION:

  • Antal: 20-25 styck

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timme

Ingredienser:

  • 50 g jäst

  • 5 dl mjölk

  • 1 dl vatten

  • 1 dl neutral rapsolja

  • ½ dl honung

  • 1 tsk salt

  • 14–16 dl vetemjöl

  • 1 ägg (uppvispat)

  • Lagrad ost (riven)

  • Flingsalt (valfritt)

Gör så här:

  1. Värm mjölken och vattnet till fingervarmt (hellre lite svalare än för varmt).

  2. Smula ner jästen i en degbunke och häll över vätskan. Tillsätt neutral rapsolja, honung och salt.

  3. Arbeta i vetemjölet lite i taget och knåda till en smidig deg. Använd gärna en köksassistent och knåda i cirka 5-10 minuter.

  4. Plasta in bunken och låt degen jäsa i 45 minuter (ställ i kylen här för kalljästa över natten). Lägg gärna över en bakduk för att behålla värmen.

  5. Baka ut degen till frallor, formbröd eller små formbröd, cirka 20–25 stycken.

  6. Låt de utbakade bröden jäsa i ytterligare 30 minuter.

  7. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

  8. Strö över riven lagrad ost och lite flingsalt.

  9. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllene, cirka 12–15 minuter. Om du gör större bröd behöver de vara inne längre.