0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Silviakaka med brynt smör glasyr och rostad kokos
IMG_6856_VSCO.JPG Bild 1 av 2
IMG_6856_VSCO.JPG
IMG_6855_VSCO.JPG Bild 2 av 2
IMG_6855_VSCO.JPG
IMG_6856_VSCO.JPG
IMG_6855_VSCO.JPG

Silviakaka med brynt smör glasyr och rostad kokos

0,00 kr

Den här vita choklad cheesecaken med färska hallon är verkligen något utöver det vanliga! En perfekt kombination av den lena, krämiga cheesecaken och den sötma som vit choklad ger. Tillsätt de fräscha hallonen på toppen, och du får en dessert som både smakar fantastiskt och ser magisk ut. Men såklart kan du servera med valfri frukt eller bär, eller bara precis som den är.

Den här cheesecaken är inte bara enkel att göra, den blir också en riktig showstopper på vilket tillfälle som helst. Oavsett om du har en fest, en familjemiddag eller bara vill lyxa till det en vanlig helg, så kommer den här godbiten definitivt att imponera.

Och det bästa av allt? Du kan förbereda den i förväg och bara njuta av den när det är dags att servera. Håller i kylen i upp till 5 dagar.

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 2 timmar

Lägg i kundvagnen

Den här vita choklad cheesecaken med färska hallon är verkligen något utöver det vanliga! En perfekt kombination av den lena, krämiga cheesecaken och den sötma som vit choklad ger. Tillsätt de fräscha hallonen på toppen, och du får en dessert som både smakar fantastiskt och ser magisk ut. Men såklart kan du servera med valfri frukt eller bär, eller bara precis som den är.

Den här cheesecaken är inte bara enkel att göra, den blir också en riktig showstopper på vilket tillfälle som helst. Oavsett om du har en fest, en familjemiddag eller bara vill lyxa till det en vanlig helg, så kommer den här godbiten definitivt att imponera.

Och det bästa av allt? Du kan förbereda den i förväg och bara njuta av den när det är dags att servera. Håller i kylen i upp till 5 dagar.

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 2 timmar

Den här vita choklad cheesecaken med färska hallon är verkligen något utöver det vanliga! En perfekt kombination av den lena, krämiga cheesecaken och den sötma som vit choklad ger. Tillsätt de fräscha hallonen på toppen, och du får en dessert som både smakar fantastiskt och ser magisk ut. Men såklart kan du servera med valfri frukt eller bär, eller bara precis som den är.

Den här cheesecaken är inte bara enkel att göra, den blir också en riktig showstopper på vilket tillfälle som helst. Oavsett om du har en fest, en familjemiddag eller bara vill lyxa till det en vanlig helg, så kommer den här godbiten definitivt att imponera.

Och det bästa av allt? Du kan förbereda den i förväg och bara njuta av den när det är dags att servera. Håller i kylen i upp till 5 dagar.

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 2 timmar

Ingredienser:

Kaka:

  • 125 g smör

  • 3 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 lime (skal till topping, saft till smet)

  • 1 dl rostad kokos

  • 1 dl naturell yoghurt

  • Smör till formen

Glasyr:

  • 100 g smör

  • 1 1/2 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 äggulor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner i äggsmeten och tillsätt rostad kokos. Vänd försiktigt ihop med en slickepott.

  5. Riv skalet från 2 lime och spara det till dekorationen.

  6. Tillsätt yoghurt, smält smör och limesaft i smeten. Vänd om till en jämn smet.

  7. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1 1/2 liter.

  8. Grädda kakan näst längst ner i ugnen i 40–45 minuter. Känn efter med en sticka – den ska vara torr.

  9. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren.

  10. Glasyren: Smält smöret i en kastrull och låt det gärna brynas något för extra smak. Låt det sedan svalna ordentligt innan du tillsätter resterande ingredienser.

  11. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Låt blandningen puttra på låg värme i en minut.

  12. Ta kastrullen från värmen och tillsätt en äggula i taget under konstant omrörning. Se till att glasyren är jämn och att äggulorna inte skär sig.

  13. Låt glasyren svalna.

  14. Häll den över kakan och toppa med rostad kokos och rivet limeskal.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev