


Saftigt Filmjölksbröd
Enkelt, saftigt och supergott! Det bästa av allt? Det behöver inte jäsa och kan röras ihop för hand, så ingen köksassistent behövs. Brödet håller sig otroligt saftigt länge, och du kan utan problem frysa in det för att alltid ha nybakat bröd till hands. Det påminner om det makalöst goda brödet man får in på restaurang innan maten kommer – ett perfekt bröd för både vardag och fest! Prova detta recept och upplev varför det blivit en favorit i vår familj.
INFORMATION:
Antal: 3 bröd
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Enkelt, saftigt och supergott! Det bästa av allt? Det behöver inte jäsa och kan röras ihop för hand, så ingen köksassistent behövs. Brödet håller sig otroligt saftigt länge, och du kan utan problem frysa in det för att alltid ha nybakat bröd till hands. Det påminner om det makalöst goda brödet man får in på restaurang innan maten kommer – ett perfekt bröd för både vardag och fest! Prova detta recept och upplev varför det blivit en favorit i vår familj.
INFORMATION:
Antal: 3 bröd
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Enkelt, saftigt och supergott! Det bästa av allt? Det behöver inte jäsa och kan röras ihop för hand, så ingen köksassistent behövs. Brödet håller sig otroligt saftigt länge, och du kan utan problem frysa in det för att alltid ha nybakat bröd till hands. Det påminner om det makalöst goda brödet man får in på restaurang innan maten kommer – ett perfekt bröd för både vardag och fest! Prova detta recept och upplev varför det blivit en favorit i vår familj.
INFORMATION:
Antal: 3 bröd
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Ingredienser:
3 dl vetekross
1,5 dl havregryn
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
2 dl solroskärnor
2 teskedar salt
4 teskedar bikarbonat
1,5 dl mörk sirap
8 dl filmjölk (3%)
1 tesked honung
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smörj tre brödformar med smör.
Blanda alla torra ingredienser (vetekross, havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, solroskärnor, salt och bikarbonat) i en skål och rör om med en gaffel.
Tillsätt sirap och filmjölk. Rör om tills du får en jämn smet.
Fördela smeten i de tre brödformarna.
Ringla lite honung över bröden och toppa eventuellt med grahamsmjöl, flingsalt eller frön.
Grädda bröden näst längst ner i ugnen i ca 50–60 minuter.
Ta ut bröden ur formarna och låt svalna under bakduk på galler.