0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Saftiga Äppelpajsbullar

Saftiga Äppelpajsbullar

0,00 kr

Letar du efter det perfekta receptet på saftiga bullar med äpple? Dessa äppelpajsbullar kombinerar det bästa av två världar – kanelbullens fluffighet och den smuliga toppingen från äppelpaj. Perfekt till fika, kalas eller när du vill lyxa till det! Receptet kommer från min bakbok Kaklycka med Hilda, där jag delar med mig av mina bästa bakverk och recept.

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 3,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Letar du efter det perfekta receptet på saftiga bullar med äpple? Dessa äppelpajsbullar kombinerar det bästa av två världar – kanelbullens fluffighet och den smuliga toppingen från äppelpaj. Perfekt till fika, kalas eller när du vill lyxa till det! Receptet kommer från min bakbok Kaklycka med Hilda, där jag delar med mig av mina bästa bakverk och recept.

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 3,5 timmar

Letar du efter det perfekta receptet på saftiga bullar med äpple? Dessa äppelpajsbullar kombinerar det bästa av två världar – kanelbullens fluffighet och den smuliga toppingen från äppelpaj. Perfekt till fika, kalas eller när du vill lyxa till det! Receptet kommer från min bakbok Kaklycka med Hilda, där jag delar med mig av mina bästa bakverk och recept.

INFORMATION:

  • Antal: ca 30-35 bullar

  • Grader: Första 210 grader °C varmluft

  • Tid: 3,5 timmar

Ingredienser:

Vetedeg

  • 1 förp jäst (färsk) [50 g]

  • 4 dl mjölk, 3%

  • 1 ägg

  • 1 tsk salt

  • 1,5 dl vit sirap

  • 15-16 dl vetemjöl

  • 175 g smör, rumsvarmt

Kanelfyllning

  • 200 g smör, rumsvarmt

  • 1 dl farinsocker, mjukt

  • 5 msk malen kanel

  • 0,5 msk vetemjöl

Pajsmul

  • 75 g smör, rumsvarmt

  • 1,5 msk strösocker

  • 1,5 dl vetemjöl [90 g]

  • 1 dl havregryn

  • 0,5 tsk bakpulver

Äppelfyllning

  • 2 dl äppelmos

Servering

  • florsocker

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en skål eller bunke.

  2. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Häll den över jästen och rör om tills jästen löses upp.

  3. Blanda ner ägg, salt, sirap och tre fjärdedelar av mjölet. Arbeta ihop till en deg med köksassistent eller med en elvisp med degkrokar.

  4. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta sedan degen i 5 minuter.

  5. Klicka i smöret och arbeta degen i ytterligare 10 minuter.

  6. Täck skålen med plastfolie och en kökshandduk och låt degen jäsa i 45 minuter.

  7. Rör ihop smör, farinsocker, kanel och mjöl till kanelfyllningen.

  8. Lägg upp degen på en lätt mjölad köksbänk och kavla ut den till en rektangel som är 1 centimeter tjock. Bred på kanelfyllningen.

  9. Vik över halva degen mot dig från långsidan och kavla lätt på den för att få ihop delarna. Dela degen i 2 centimeter breda remsor.

  10. Tvinna varje remsa med handflatorna på ändarna åt varsitt håll. Forma varje degremsa till en snurra och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under en kökshandduk i 45 minuter.

  11. Mät upp smör, socker, mjöl, havregryn och bakpulver i en skål. Nyp ihop till en smuldeg med fingrarna. Låt stå till sig i kylen medan bullarna jäser.

  12. Värm ugnen till 210 grader med varmluft.

  13. Gör en grop i mitten av bullarna och lägg i en klick äppelmos.

  14. Strö pajsmulet över bullarna.

  15. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter. Ta ut och låt dem svalna på galler under en kökshandduk.

  16. Pudra florsocker över strax före servering.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev