Rabarberpaj med kolakakssmul
Jag väljer alltid paj framför tårta – älskar det! Denna rabarberpaj med kolakakssmul är en ljuvlig dessert som kombinerar den syrliga rabarbern med smuldeg med smak av kolakakor och är riktigt knaprig på utsidan. Det går utmärkt att byta ut rabarbern mot annan frukt eller bär beroende på vad du har hemma eller vad som är i säsong! Testa med jordgubbar, blåbär eller äpplen för nya varianter. Det är också väldigt gott att blanda både frukt och bär, ex äpple och hallon, eller päron och rabarber. Denna paj passar perfekt som både vardagslyx och till festliga tillfällen. Gör pajen i portionsformar eller i en stor form. Servera gärna med en klick vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
INFORMATION:
Antal: 8-10 portioner
175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Jag väljer alltid paj framför tårta – älskar det! Denna rabarberpaj med kolakakssmul är en ljuvlig dessert som kombinerar den syrliga rabarbern med smuldeg med smak av kolakakor och är riktigt knaprig på utsidan. Det går utmärkt att byta ut rabarbern mot annan frukt eller bär beroende på vad du har hemma eller vad som är i säsong! Testa med jordgubbar, blåbär eller äpplen för nya varianter. Det är också väldigt gott att blanda både frukt och bär, ex äpple och hallon, eller päron och rabarber. Denna paj passar perfekt som både vardagslyx och till festliga tillfällen. Gör pajen i portionsformar eller i en stor form. Servera gärna med en klick vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
INFORMATION:
Antal: 8-10 portioner
175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Jag väljer alltid paj framför tårta – älskar det! Denna rabarberpaj med kolakakssmul är en ljuvlig dessert som kombinerar den syrliga rabarbern med smuldeg med smak av kolakakor och är riktigt knaprig på utsidan. Det går utmärkt att byta ut rabarbern mot annan frukt eller bär beroende på vad du har hemma eller vad som är i säsong! Testa med jordgubbar, blåbär eller äpplen för nya varianter. Det är också väldigt gott att blanda både frukt och bär, ex äpple och hallon, eller päron och rabarber. Denna paj passar perfekt som både vardagslyx och till festliga tillfällen. Gör pajen i portionsformar eller i en stor form. Servera gärna med en klick vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
INFORMATION:
Antal: 8-10 portioner
175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Ingredienser:
Fyllning:
700 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker
Kolakakssmul:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela rabarbern i små bitar och blanda ihop med potatismjöl och strösocker.
Kolakaksmul: Dela smöret i mindre bitar och vispa ihop med sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa snabbt ihop till en smulig massa.
Fördela rabarbern i 8 portionsformar och strö över kolakaksmulet.
Grädda formarna i 20 minuter näst längst ner i ugnen. Lägg på aluminiumfolie och grädda ytterligare 10 minuter.
Ta ut och låt svalna något.