Rabarberkaka med blå vallmofrön och citron

0,00 kr

Detta är en magisk vårkaka med rabarber kan jag lova.

Receptet till denna enkla kakan uppstod efter att jag fyndade formen på en loppis i Båstad för 10 kronor. Detta var precis när rabarbern började bli som finast började jag baka den här saftiga sockerkakan med citron, blå vallmofrön och färsk rabarber. Toppad med en len mascarponekräm blev det en riktigt magisk vårkaka. Det går utmärkt att baka kakan i en traditionell sockerkaksform.

Den kombinerar den fräscha syrligheten från rabarbern med den mjuka, fräscha smaken av citron och vallmofrön, och mascarponekrämen på toppen gör kakan extra lyxig. Det här är en kaka som verkligen förgyller fikastunden – perfekt till vårens alla tillfällen!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 bitar

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Detta är en magisk vårkaka med rabarber kan jag lova.

Receptet till denna enkla kakan uppstod efter att jag fyndade formen på en loppis i Båstad för 10 kronor. Detta var precis när rabarbern började bli som finast började jag baka den här saftiga sockerkakan med citron, blå vallmofrön och färsk rabarber. Toppad med en len mascarponekräm blev det en riktigt magisk vårkaka. Det går utmärkt att baka kakan i en traditionell sockerkaksform.

Den kombinerar den fräscha syrligheten från rabarbern med den mjuka, fräscha smaken av citron och vallmofrön, och mascarponekrämen på toppen gör kakan extra lyxig. Det här är en kaka som verkligen förgyller fikastunden – perfekt till vårens alla tillfällen!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 bitar

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar

Detta är en magisk vårkaka med rabarber kan jag lova.

Receptet till denna enkla kakan uppstod efter att jag fyndade formen på en loppis i Båstad för 10 kronor. Detta var precis när rabarbern började bli som finast började jag baka den här saftiga sockerkakan med citron, blå vallmofrön och färsk rabarber. Toppad med en len mascarponekräm blev det en riktigt magisk vårkaka. Det går utmärkt att baka kakan i en traditionell sockerkaksform.

Den kombinerar den fräscha syrligheten från rabarbern med den mjuka, fräscha smaken av citron och vallmofrön, och mascarponekrämen på toppen gör kakan extra lyxig. Det här är en kaka som verkligen förgyller fikastunden – perfekt till vårens alla tillfällen!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 bitar

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar

Ingredienser:

Smör och ströbröd till formen:

  • 150 g brynt smör

  • 1 dl mjölk eller grädde

Kaka:

  • 4 ägg

  • 2 1/2 dl muscovadosocker

  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 1 tesk vaniljsocker

  • 1 tesk bakpulver

  • 2 msk blå vallmofrön

  • 1 citron (zest och saft)

  • 200 g rabarber

Mascarponekräm:

  • 3 dl grädde

  • 1 burk mascarpone

  • 2 msk florsocker

  • 1 tesk vaniljpaste

Gör så här:

  1. Smält smöret och tillsätt mjölk eller grädde, låt svalna.

  2. Smörj och mjöla en sockerkaksform.

  3. Vispa ägg och muscovadosocker luftigt. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt vallmofrön, citronzest och saft.

  4. Vänd försiktigt ner rabarber, smör och mjölk.

  5. Grädda i ugnen på 175 grader i 35–45 minuter.

  6. Vispa ihop mascarponekrämen och spritsa eller bred på kakan när den svalnat.

  7. Dekorera med bär eller örter om du vill.