Rabarbergrottor

0,00 kr

Här är ett enkelt och gott recept på spröda rabarbergrottor. Dessa småkakor är fyllda med rabarbermarmelad, men det går utmärkt att använda annan sylt eller marmelad som passar säsongen. Med ingredienser som smör, socker och vanilj blir de både smakrika och läckra. Perfekta för fika när du vill variera smakerna beroende på vad som finns tillgängligt!

INFORMATION:

  • Antal: 20 stycken stora kakor

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter + ev. kylning

Lägg i kundvagnen

Här är ett enkelt och gott recept på spröda rabarbergrottor. Dessa småkakor är fyllda med rabarbermarmelad, men det går utmärkt att använda annan sylt eller marmelad som passar säsongen. Med ingredienser som smör, socker och vanilj blir de både smakrika och läckra. Perfekta för fika när du vill variera smakerna beroende på vad som finns tillgängligt!

INFORMATION:

  • Antal: 20 stycken stora kakor

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter + ev. kylning

Här är ett enkelt och gott recept på spröda rabarbergrottor. Dessa småkakor är fyllda med rabarbermarmelad, men det går utmärkt att använda annan sylt eller marmelad som passar säsongen. Med ingredienser som smör, socker och vanilj blir de både smakrika och läckra. Perfekta för fika när du vill variera smakerna beroende på vad som finns tillgängligt!

INFORMATION:

  • Antal: 20 stycken stora kakor

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter + ev. kylning

Ingredienser:

  • 200 g kallt smör

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 dl strösocker

  • 2 msk ljus sirap

  • 2 msk vatten

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 dl rabarbermarmelad (eller sylt/kompott)

Gör så här:

  1. Dela smöret i små bitar och lägg alla ingredienser i en matberedare.

  2. Mixa snabbt ihop till en smulig deg.

  3. Lägg smulet på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Lägg degen i kylen i ca 1 timme.

  5. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  6. Forma degen till ca 20 bollar.

  7. Lägg bollarna på en plåt eller i aluminiumformar.

  8. Tryck ett litet hål i mitten av varje boll och fyll med marmelad eller sylt. Ställ eventuellt formarna i kylen i 30-60 minuter för extra knäckiga kakor.

  9. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

  10. Låt kakorna svalna och ta försiktigt ut dem om du använt aluminiumformar.