


Magiska potatisvåfflor
Det här receptet har blivit en riktig favorit hemma hos mig! Första gången jag gjorde dem var på våffeldagen i Nyhetsmorgon 2024, och sedan dess har de även blivit en storfavorit hos många av mina följare – så roligt att se!
Dessa potatisvåfflor påminner om rårakor, men med lagrad ost i smeten som ger extra frasighet och en härligt fyllig smak. De är både goda och mättande och passar lika bra som förrätt, huvudrätt eller lyxig brunch.
Servera dem med smetana, löjrom, räkor, kräftstjärtar, dill, gräslök, citron och avokado, eller toppa med dina egna favoriter. En frasig, smakrik och lyxig rätt som du bara måste testa!
INFORMATION:
Antal: 8 stora våfflor
Grader: Våffeljärn
Tid: 1 timme
Det här receptet har blivit en riktig favorit hemma hos mig! Första gången jag gjorde dem var på våffeldagen i Nyhetsmorgon 2024, och sedan dess har de även blivit en storfavorit hos många av mina följare – så roligt att se!
Dessa potatisvåfflor påminner om rårakor, men med lagrad ost i smeten som ger extra frasighet och en härligt fyllig smak. De är både goda och mättande och passar lika bra som förrätt, huvudrätt eller lyxig brunch.
Servera dem med smetana, löjrom, räkor, kräftstjärtar, dill, gräslök, citron och avokado, eller toppa med dina egna favoriter. En frasig, smakrik och lyxig rätt som du bara måste testa!
INFORMATION:
Antal: 8 stora våfflor
Grader: Våffeljärn
Tid: 1 timme
Det här receptet har blivit en riktig favorit hemma hos mig! Första gången jag gjorde dem var på våffeldagen i Nyhetsmorgon 2024, och sedan dess har de även blivit en storfavorit hos många av mina följare – så roligt att se!
Dessa potatisvåfflor påminner om rårakor, men med lagrad ost i smeten som ger extra frasighet och en härligt fyllig smak. De är både goda och mättande och passar lika bra som förrätt, huvudrätt eller lyxig brunch.
Servera dem med smetana, löjrom, räkor, kräftstjärtar, dill, gräslök, citron och avokado, eller toppa med dina egna favoriter. En frasig, smakrik och lyxig rätt som du bara måste testa!
INFORMATION:
Antal: 8 stora våfflor
Grader: Våffeljärn
Tid: 1 timme
Ingredienser:
200 g fast potatis, rå, skalad och finriven
150 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 dl lagrad ost, riven
Tillbehör:
Smetana
Skalade räkor (och/eller kräftstjärtar)
Dill
Gräslök (och/eller rödlök)
Löjrom
Citron
Avokado
Gör så här:
Skala och riv potatisen fint.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt, mjölk och vatten till en jämn smet.
Vänd ner den rivna potatisen, riven ost och det smälta smöret. Se till att smöret svalnat innan det blandas i, annars smälter osten i smeten.
Värm upp våffeljärnet ordentligt och smörj det lätt.
Grädda våfflorna tills de är gyllene och frasiga.
Vispa smetanan luftig med en elvisp. Toppa våfflorna med smetana, räkor, kräftstjärtar, dill, gräslök, rödlök, löjrom, citron och avokado – eller det du gillar bäst!