Pinocchiotårta med Rice Krispies botten
Pinocchiotårta är en riktig favorit som får både stora och små att jubla! Den här tårtan är en favorit för många och härlig kombination av krispig Rice Krispies botten, len smörkräm och fluffig grädde. Tårtan är både krispig, krämig och luftig, vilket gör den oemotståndlig för alla som får en bit.
Det som gör den så unik är den krispiga bottnen av Rice Krispies, som ger ett härligt tuggmotstånd och textur. Med färska bär på toppen får tårtan både färg och det blir en riktig sommardröm, vilket gör den perfekt till alla möjliga festliga tillfällen – från födelsedagar till högtider eller när du bara vill lyxa till det.
Pinocchiotårtan är en riktig magisk tårta som passar alla som gillar en härlig blandning av krämigt och krispigt. Varje tugga är en smakexplosion som garanterat kommer att bli omtyckt av alla gäster!
INFORMATION:
Antal: 10 portioner
100 °C varmluft & 250 °C varmluft
Tid: 5 timmar
Pinocchiotårta är en riktig favorit som får både stora och små att jubla! Den här tårtan är en favorit för många och härlig kombination av krispig Rice Krispies botten, len smörkräm och fluffig grädde. Tårtan är både krispig, krämig och luftig, vilket gör den oemotståndlig för alla som får en bit.
Det som gör den så unik är den krispiga bottnen av Rice Krispies, som ger ett härligt tuggmotstånd och textur. Med färska bär på toppen får tårtan både färg och det blir en riktig sommardröm, vilket gör den perfekt till alla möjliga festliga tillfällen – från födelsedagar till högtider eller när du bara vill lyxa till det.
Pinocchiotårtan är en riktig magisk tårta som passar alla som gillar en härlig blandning av krämigt och krispigt. Varje tugga är en smakexplosion som garanterat kommer att bli omtyckt av alla gäster!
INFORMATION:
Antal: 10 portioner
100 °C varmluft & 250 °C varmluft
Tid: 5 timmar
Pinocchiotårta är en riktig favorit som får både stora och små att jubla! Den här tårtan är en favorit för många och härlig kombination av krispig Rice Krispies botten, len smörkräm och fluffig grädde. Tårtan är både krispig, krämig och luftig, vilket gör den oemotståndlig för alla som får en bit.
Det som gör den så unik är den krispiga bottnen av Rice Krispies, som ger ett härligt tuggmotstånd och textur. Med färska bär på toppen får tårtan både färg och det blir en riktig sommardröm, vilket gör den perfekt till alla möjliga festliga tillfällen – från födelsedagar till högtider eller när du bara vill lyxa till det.
Pinocchiotårtan är en riktig magisk tårta som passar alla som gillar en härlig blandning av krämigt och krispigt. Varje tugga är en smakexplosion som garanterat kommer att bli omtyckt av alla gäster!
INFORMATION:
Antal: 10 portioner
100 °C varmluft & 250 °C varmluft
Tid: 5 timmar
Ingredienser:
Rice Krispies-botten
5 äggvitor (spara gulorna till fyllningen)
1/2 tsk ättika
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies
Rulltårtsbotten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Fyllning – Smörkräm
5 äggulor
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
100 g smör
Övrig fyllning & dekoration
5–7 dl vispgrädde
2 dl färska jordgubbar
Florsocker
Ätbara blommor (valfritt)
Gör så här:
Rice Krispies-botten:
Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
Vispa äggvitorna till ett luftigt skum.
Vispa i lite socker i taget tills du får en fast maräng.
Vänd ner Rice Krispies försiktigt.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ plåten näst längst ner i ugnen och grädda i 2 timmar.
Stäng av ugnen efter 2 timmar och låt marängen torka på eftervärme för en riktigt frasig botten.
Rulltårtsbotten:
Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och luftigt.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd försiktigt runt med en slickepott.
Tillsätt mjölken och rör samman.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 4–5 minuter.
Låt svalna. Strö lite strösocker ovanpå, lägg ett bakplåtspapper över och vänd på botten.
Dra försiktigt av det gamla bakplåtspappret.
Dela botten på mitten eller på längden.
Fyllning – Smörkräm:
Blanda äggulor, strösocker, vispgrädde och vetemjöl i en kastrull.
Värm på låg till medelvärme tills krämen tjocknar (den får inte koka).
Tillsätt smöret och rör tills det smält.
Häll över i en skål och låt svalna.
Ställ i kylen så att krämen får sätta sig.
Montering & dekoration:
Vispa grädden.
Skiva jordgubbarna.
Varva lagren med vispad grädde, skivade jordgubbar och smörkrämsfyllningen.
Toppa med vispad grädde, jordgubbar, florsocker och eventuellt ätbara blommor.