





Nattjästa vallmofrallor
Nattjästa frallor är det bästa sättet att få nybakat bröd till frukosten utan stress. Degen arbetas snabbt ihop kvällen innan och jäser långsamt i kylen över natten, vilket ger ett saftigt och luftigt resultat. På morgonen är det bara att baka av frallorna och njuta av doften av nygräddat bröd. Perfekt för en avkopplande helgfrukost eller som en lyxig start på dagen! Dessa enkla nattjästa frallor kommer garanterat bli en favorit i ditt kök.
INFORMATION:
Antal: ca 15 bröd
Grader: Första 225 & 250 grader °C varmluft
Tid: 1,5 timmar + ett dygn
Nattjästa frallor är det bästa sättet att få nybakat bröd till frukosten utan stress. Degen arbetas snabbt ihop kvällen innan och jäser långsamt i kylen över natten, vilket ger ett saftigt och luftigt resultat. På morgonen är det bara att baka av frallorna och njuta av doften av nygräddat bröd. Perfekt för en avkopplande helgfrukost eller som en lyxig start på dagen! Dessa enkla nattjästa frallor kommer garanterat bli en favorit i ditt kök.
INFORMATION:
Antal: ca 15 bröd
Grader: Första 225 & 250 grader °C varmluft
Tid: 1,5 timmar + ett dygn
Nattjästa frallor är det bästa sättet att få nybakat bröd till frukosten utan stress. Degen arbetas snabbt ihop kvällen innan och jäser långsamt i kylen över natten, vilket ger ett saftigt och luftigt resultat. På morgonen är det bara att baka av frallorna och njuta av doften av nygräddat bröd. Perfekt för en avkopplande helgfrukost eller som en lyxig start på dagen! Dessa enkla nattjästa frallor kommer garanterat bli en favorit i ditt kök.
INFORMATION:
Antal: ca 15 bröd
Grader: Första 225 & 250 grader °C varmluft
Tid: 1,5 timmar + ett dygn
Ingredienser:
12 g jäst (färsk)
400 g vatten
2 msk olivolja
620 g vetemjöl (gärna special eller tipo 00)
10 g salt
Topping
Vallmofrön
Gör så här:
Lös upp jästen i det kalla vattnet tillsammans med olivoljan.
Arbeta ner vetemjölet med hjälp av en köksassistent. Arbeta degen i ca 10 minuter på medelhastighet.
Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
Olja in en ugnsform med olivolja.
Lägg degen i formen och tyck ut så den täcker hela formen. Ställ in formen i kylen och låt jäsa i minst 10-12 timmar över natten. Degen blir bara bättre ju längre den står (den kan stå upp till tre dagar i kylen).
Sätt ugnen på 250 grader varmluft och ställ in en plåt så den blir riktigt varm.
Ta ut degen från kylen och lägg upp den på ett bakbord. Undvik att använda mer mjöl om det går, olja istället händerna.
Knåda inte degen utan skär upp den till lika stora frallor med hjälp av en degskrapa (de får gärna vara något osymmetriska).
Lägg frallorna på ett bakplåtspapper och toppa med valfri topping. Du kan även doppa frallorna i frön.
Ta ut plåten och dra snabbt över bakplåtspappret med frallorna på plåten.
Sätt in plåten med frallorna mitt i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Häll eventuellt 1 dl vatten i botten på ugnen för att få ånga så att frallorna blir frasiga. Har du ångfunktion på din ugn kan du använda det.
Grädda frallorna tills de är gyllene, ca 10-12 minuter.