0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Morotsrulltårta med citronfrosting
IMG_5204.jpg Bild 1 av 5
IMG_5204.jpg
IMG_5146.jpg Bild 2 av 5
IMG_5146.jpg
IMG_5152.jpg Bild 3 av 5
IMG_5152.jpg
IMG_5230.jpg Bild 4 av 5
IMG_5230.jpg
IMG_5227.jpg Bild 5 av 5
IMG_5227.jpg
IMG_5204.jpg
IMG_5146.jpg
IMG_5152.jpg
IMG_5230.jpg
IMG_5227.jpg

Morotsrulltårta med citronfrosting

0,00 kr

Morotsrulltårta med citronfrosting – saftig, fräsch och lätt att älska

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka – fast i rulltårteformat. Den här morotsrulltårtan är sådär härligt saftig med smak av kanel, kardemumma, vanilj och rivna morötter, och fylls med en frisk citronfrosting som balanserar sötman perfekt.

Jag gillar hur smakerna möts: det mjuka och fluffiga i kakan mot det syrliga, lena och krämiga i fyllningen. Det här blir som en liten bakelse, och trots att den ser lite lyxig ut är den faktiskt busenkel att göra. Ett riktigt guldkorn till fikat!

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 10 stora bitar eller 16 mindre bitar

  • Grader: 225 °C varmluft

  • Tid: 1,5-2 timmar

Lägg i kundvagnen

Morotsrulltårta med citronfrosting – saftig, fräsch och lätt att älska

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka – fast i rulltårteformat. Den här morotsrulltårtan är sådär härligt saftig med smak av kanel, kardemumma, vanilj och rivna morötter, och fylls med en frisk citronfrosting som balanserar sötman perfekt.

Jag gillar hur smakerna möts: det mjuka och fluffiga i kakan mot det syrliga, lena och krämiga i fyllningen. Det här blir som en liten bakelse, och trots att den ser lite lyxig ut är den faktiskt busenkel att göra. Ett riktigt guldkorn till fikat!

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 10 stora bitar eller 16 mindre bitar

  • Grader: 225 °C varmluft

  • Tid: 1,5-2 timmar

Morotsrulltårta med citronfrosting – saftig, fräsch och lätt att älska

Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka – fast i rulltårteformat. Den här morotsrulltårtan är sådär härligt saftig med smak av kanel, kardemumma, vanilj och rivna morötter, och fylls med en frisk citronfrosting som balanserar sötman perfekt.

Jag gillar hur smakerna möts: det mjuka och fluffiga i kakan mot det syrliga, lena och krämiga i fyllningen. Det här blir som en liten bakelse, och trots att den ser lite lyxig ut är den faktiskt busenkel att göra. Ett riktigt guldkorn till fikat!

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 10 stora bitar eller 16 mindre bitar

  • Grader: 225 °C varmluft

  • Tid: 1,5-2 timmar

Ingredienser:

Botten

  • 2 dl finrivna morötter (ca 2–3 morötter)

  • 2 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl

  • 1½ tsk Dr Oetker vaniljsocker

  • 1 tsk Dr Oetker Ceylon kanel

  • 1 tsk Dr Oetker mald kardemumma

  • ½ tsk malen ingefära

  • 1 tsk Dr Oetker bikarbonat

  • 1 tsk Dr Oetker bakpulver

  • ¾ dl neutral rapsolja

Citronfrosting

  • En påse Dr Oetker Butter Cream

  • 100 g smör, rumsvarmt

  • 150 g färskost

  • 1 tsk Dr Oetker Citronarom

Dekoration

  • Strösocker

  • Citronmeliss

  • Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C varmluft.

  2. Riv morötterna fint och ställ åt sidan.

  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.

  4. Ringla ner rapsoljan undertiden du vispar med vispen.

  5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära, bikarbonat och bakpulver i en skål.

  6. Vänd ner morötterna i smeten. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

  7. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt (ca 30 × 40 cm).

  8. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.

  9. Strö lite socker ovanpå kakan och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Vänd uppochner på kakan och dra av det övre bakpappret (pensla ev. med kallt vatten om det fastnar). Låt kakan svalna helt.

  10. Frosting: Följ anvisningar på förpackningen för Butter Cream med creme cheese.

  11. Samksätt gärna din creme cheesefrosting med citronarom.

  12. Bred frostingen jämnt över den kalla kakan. Spara ev. till dekor och spritsa ovan på kakan vid servering.

  13. Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret. Låt vila kallt i minst 30 minuter.

  14. Skär upp i skivor och servera. Dekorera gärna med citronmeliss och pudra över florsocker.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev