Mini prinsessbakelser på rulltårta

0,00 kr

Mini prinsessbakelser – en enkel twist på en klassiker

Älskar du prinsesstårta men vill ha en smidigare variant? Då är dessa mini prinsessbakelser perfekta! Med en botten gjord på rulltårta blir de enkla att göra samtidigt som de behåller den klassiska smaken vi älskar. Fluffig grädde, syrlig och söt hallonsylt, len vaniljkräm och ett lager av söt marsipan – precis som en traditionell prinsesstårta, men i ett nytt och roligt format.

Dessa små bakelser passar utmärkt till födelsedagsfiranden, studentfesten eller bara en magisk fikastund där du vill lyxa till det med en riktig klassiker. Dessutom är de så fina att de blir en självklar höjdpunkt på fikabordet!

Lätt att baka, vackra att se på och fantastiska att äta – vad mer kan man önska sig?

INFORMATION:

  • Antal: 8 stycken

  • Grader: 250 °C varmluft

  • Tid: 3 timmar

Lägg i kundvagnen

Mini prinsessbakelser – en enkel twist på en klassiker

Älskar du prinsesstårta men vill ha en smidigare variant? Då är dessa mini prinsessbakelser perfekta! Med en botten gjord på rulltårta blir de enkla att göra samtidigt som de behåller den klassiska smaken vi älskar. Fluffig grädde, syrlig och söt hallonsylt, len vaniljkräm och ett lager av söt marsipan – precis som en traditionell prinsesstårta, men i ett nytt och roligt format.

Dessa små bakelser passar utmärkt till födelsedagsfiranden, studentfesten eller bara en magisk fikastund där du vill lyxa till det med en riktig klassiker. Dessutom är de så fina att de blir en självklar höjdpunkt på fikabordet!

Lätt att baka, vackra att se på och fantastiska att äta – vad mer kan man önska sig?

INFORMATION:

  • Antal: 8 stycken

  • Grader: 250 °C varmluft

  • Tid: 3 timmar

Mini prinsessbakelser – en enkel twist på en klassiker

Älskar du prinsesstårta men vill ha en smidigare variant? Då är dessa mini prinsessbakelser perfekta! Med en botten gjord på rulltårta blir de enkla att göra samtidigt som de behåller den klassiska smaken vi älskar. Fluffig grädde, syrlig och söt hallonsylt, len vaniljkräm och ett lager av söt marsipan – precis som en traditionell prinsesstårta, men i ett nytt och roligt format.

Dessa små bakelser passar utmärkt till födelsedagsfiranden, studentfesten eller bara en magisk fikastund där du vill lyxa till det med en riktig klassiker. Dessutom är de så fina att de blir en självklar höjdpunkt på fikabordet!

Lätt att baka, vackra att se på och fantastiska att äta – vad mer kan man önska sig?

INFORMATION:

  • Antal: 8 stycken

  • Grader: 250 °C varmluft

  • Tid: 3 timmar

Ingredienser:

Rulltårtsbotten:

  • 3 st stora ägg

  • 2 dl socker

  • ½ dl mjölk

  • 2 ½ dl vetemjöl

  • 1/2 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 citron

Vaniljkräm:

  • ¾ dl strösocker

  • 3 äggulor

  • 2 msk maizenastärkelse

  • 2 dl mjölk

  • 1/2 dl grädde

  • 1 tsk vaniljpaste eller 1 vaniljstång

  • 50 g rumsvarmt smör 

Fyllning

  • Ca. 2 dl hallonsylt (eller annan valfri sylt)

  • 6 dl vispgrädde

  • 800 g vit, rosa eller grön marsipan

  • Ev. guldpulver eller florsocker och citronmeliss

Gör så här:

  1. Gör rulltårtsbottnen: Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

  2. Lägg ägg och socker i en skål. Vispa med hjälp av en elvisp eller köksassistent riktigt vitt och luftigt, minst i 5 minuter.

  3. Tillsätt mjölken och sikta ner de torra ingredienserna. Vänd ner med en slickepott.

  4. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt. Fördela smeten jämt.

  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna helt.

  6. Gör vaniljkrämen: Rör snabbt ihop strösocker, äggulor och maizenastärkelse i en skål.

  7. Koka upp mjölk, grädde och vanilj i en kastrull. Häll över den varma gräddmjölken i ägguleblandningen, under konstant omrörning.

  8. Häll direkt tillbaka i kastrullen och värm på låg till medelvärme. Rör hela tiden till krämen tjocknar. Får inte koka!

  9. Tillsätt smöret och rör om. Lägg krämen i en skål och låt svalna i kyl.

  10. Montering: Bred på hallonsylten bottnen och bred därefter på hälften av vaniljkrämen ovanpå hallonsylten. Rulla ihop rulltårtan från långsida till långsida.

  11. Dela rulltårtan i 4–5 centimeter tjocka bitar. Lägg bitarna så att sylten ligger uppåt respektive neråt. 

  12. Vispa grädden till en fast konsistens, tillsätt resterande delen av vaniljkrämen. Rör om och lägg i en spritspåse.

  13. Spritsa vaniljgrädden ovanpå rulltårtan och använd en spatel för att fördela grädden över hela bakelserna.

  14. Kavla ut marsipanen tunt (ca. 2 millimeter) och lägg över varje bakelse, skär bort överflödig marsipan.

  15. Dekorera med marsipanrosor, kronor, studentmössor, guldpulver/florsocker och citronmeliss.