Min bästa kladdkaka

0,00 kr

Det här är det ultimata receptet på kladdkaka – lyxig, kladdig och fullkomligt oemotståndlig! När jag inte vet vad jag ska baka är det alltid detta recept jag vänder mig till. Perfekt balans mellan chokladsmaken och krämighet gör den helt magisk. En extra twist? Spritsa grädden ovanpå istället för att servera den vid sidan om – både snyggt och blir mer som en tårta! Jag älskar att äta den helt kall, då blir den nästan som en chokladtryffel i konsistensen. Testa själv och njut av den godaste kladdkakan du någonsin smakat!

INFORMATION:

  • Antal: 10 - 12 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 1 timme + svalna i kyl

Lägg i kundvagnen

Det här är det ultimata receptet på kladdkaka – lyxig, kladdig och fullkomligt oemotståndlig! När jag inte vet vad jag ska baka är det alltid detta recept jag vänder mig till. Perfekt balans mellan chokladsmaken och krämighet gör den helt magisk. En extra twist? Spritsa grädden ovanpå istället för att servera den vid sidan om – både snyggt och blir mer som en tårta! Jag älskar att äta den helt kall, då blir den nästan som en chokladtryffel i konsistensen. Testa själv och njut av den godaste kladdkakan du någonsin smakat!

INFORMATION:

  • Antal: 10 - 12 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 1 timme + svalna i kyl

Det här är det ultimata receptet på kladdkaka – lyxig, kladdig och fullkomligt oemotståndlig! När jag inte vet vad jag ska baka är det alltid detta recept jag vänder mig till. Perfekt balans mellan chokladsmaken och krämighet gör den helt magisk. En extra twist? Spritsa grädden ovanpå istället för att servera den vid sidan om – både snyggt och blir mer som en tårta! Jag älskar att äta den helt kall, då blir den nästan som en chokladtryffel i konsistensen. Testa själv och njut av den godaste kladdkakan du någonsin smakat!

INFORMATION:

  • Antal: 10 - 12 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 1 timme + svalna i kyl

Ingredienser:

  • 200 g brynt smör

  • 200 g mörk choklad, 70 %

  • 4 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • ½ dl kakao

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 msk smör till formen

  • Vispad grädde till servering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Bryn smöret så det blir bärnstensfärgat, ta bort från spisen och låt svalna något.

  3. Hacka chokladen och rör ner i smöret. Rör om till chokladen smält. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad så det svalnar helt.

  4. Rör ihop ägg och strösocker för hand. Det ska bara precis röras ihop inte vispas för mycket. Häll chokladsmöret i äggsmeten och rör om.

  5. Sikta i de torra ingredienserna och rör om till en slät chokladsmet.

  6. Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform, 20 centimeter. Smörj kanterna med smör. OBS! Har du större form så blir kakan mindre hög och behöver mindre tid i ugnen.

  7. Häll i smeten och grädda näst längst ner i ugnen i 30-35 minuter. Den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna helt innan servering. Ställ gärna i kylen så kakan blir helt kall.

  8. Spritsa eventuellt med grädde och pudra över kakao.