








Mazarinkladdkaka med rosa glasyr
Mazarinkladdkaka – kladdig, nötig och alldeles underbar
Den här kakan blev som ett litet konstverk – en kladdkaka med smak av mazarin, men utan att bli för söt. Jag använde skållad mandel i stället för mandelmassa, just för att få den där rena, milda mandelsmaken som lyfter hela kakan.
Resultatet? En saftig, kladdig och nötig kaka med en lyxig känsla – perfekt att servera med en klick lättvispad grädde eller bara som den är.
Hoppas ni kommer gilla den här godbiten lika mycket som jag gör.
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr. Oetker och baka.se.
INFORMATION:
Antal: ca 8 portioner
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timmar extra för kylning
Mazarinkladdkaka – kladdig, nötig och alldeles underbar
Den här kakan blev som ett litet konstverk – en kladdkaka med smak av mazarin, men utan att bli för söt. Jag använde skållad mandel i stället för mandelmassa, just för att få den där rena, milda mandelsmaken som lyfter hela kakan.
Resultatet? En saftig, kladdig och nötig kaka med en lyxig känsla – perfekt att servera med en klick lättvispad grädde eller bara som den är.
Hoppas ni kommer gilla den här godbiten lika mycket som jag gör.
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr. Oetker och baka.se.
INFORMATION:
Antal: ca 8 portioner
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timmar extra för kylning
Mazarinkladdkaka – kladdig, nötig och alldeles underbar
Den här kakan blev som ett litet konstverk – en kladdkaka med smak av mazarin, men utan att bli för söt. Jag använde skållad mandel i stället för mandelmassa, just för att få den där rena, milda mandelsmaken som lyfter hela kakan.
Resultatet? En saftig, kladdig och nötig kaka med en lyxig känsla – perfekt att servera med en klick lättvispad grädde eller bara som den är.
Hoppas ni kommer gilla den här godbiten lika mycket som jag gör.
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr. Oetker och baka.se.
INFORMATION:
Antal: ca 8 portioner
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timmar extra för kylning
Ingredienser:
Kladdkaka
100 g Dr Oetker skållad mandel (finmalen eller mixad)
100 g smör
1½ dl strösocker
2 tsk Dr Oetker vaniljsocker
3 ägg
1 dl vetemjöl
Glasyr
1 dl florsocker
1 tsk Dr Oetker citronarom
Några droppar vatten (till lagom konsistens)
Några droppar Dr Oetker röd eller rosa gelfärg
Dekoration
Dr Oetker Rose & Gold decor
Färska örter, ex oxalis och/eller citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C varmluft.
Finmal eller mixa skållad mandel till en nästan mjölig konsistens.
Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen. Låt svalna helt.
Vispa ner strösocker, vaniljsocker och äggen i det smälta smöret.
Rör ner den finmalda mandeln och vetemjölet. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord springform, ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15–18 minuter – kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna helt.
Blanda florsocker med citronarom och några droppar vatten till en bredbar glasyr.
Färga med röd eller rosa gelfärg till önskad rosa nyans.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan och låt stelna.
Dekorera med färska örter och Rose & Gold dekor.