0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Mazarinkladdkaka med rosa glasyr
IMG_5384.jpg Bild 1 av 3
IMG_5384.jpg
IMG_5357.jpg Bild 2 av 3
IMG_5357.jpg
IMG_5382.jpg Bild 3 av 3
IMG_5382.jpg
IMG_5384.jpg
IMG_5357.jpg
IMG_5382.jpg

Mazarinkladdkaka med rosa glasyr

0,00 kr

Mazarinkladdkaka – kladdig, nötig och alldeles underbar

Den här kakan blev som ett litet konstverk – en kladdkaka med smak av mazarin, men utan att bli för söt. Jag använde skållad mandel i stället för mandelmassa, just för att få den där rena, milda mandelsmaken som lyfter hela kakan.

Resultatet? En saftig, kladdig och nötig kaka med en lyxig känsla – perfekt att servera med en klick lättvispad grädde eller bara som den är.

Hoppas ni kommer gilla den här godbiten lika mycket som jag gör.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr. Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 8 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar extra för kylning

Lägg i kundvagnen

Mazarinkladdkaka – kladdig, nötig och alldeles underbar

Den här kakan blev som ett litet konstverk – en kladdkaka med smak av mazarin, men utan att bli för söt. Jag använde skållad mandel i stället för mandelmassa, just för att få den där rena, milda mandelsmaken som lyfter hela kakan.

Resultatet? En saftig, kladdig och nötig kaka med en lyxig känsla – perfekt att servera med en klick lättvispad grädde eller bara som den är.

Hoppas ni kommer gilla den här godbiten lika mycket som jag gör.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr. Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 8 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar extra för kylning

Mazarinkladdkaka – kladdig, nötig och alldeles underbar

Den här kakan blev som ett litet konstverk – en kladdkaka med smak av mazarin, men utan att bli för söt. Jag använde skållad mandel i stället för mandelmassa, just för att få den där rena, milda mandelsmaken som lyfter hela kakan.

Resultatet? En saftig, kladdig och nötig kaka med en lyxig känsla – perfekt att servera med en klick lättvispad grädde eller bara som den är.

Hoppas ni kommer gilla den här godbiten lika mycket som jag gör.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr. Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 8 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar extra för kylning

Ingredienser:

Kladdkaka

  • 100 g Dr Oetker skållad mandel (finmalen eller mixad)

  • 100 g smör

  • 1½ dl strösocker

  • 2 tsk Dr Oetker vaniljsocker

  • 3 ägg

  • 1 dl vetemjöl

Glasyr

  • 1 dl florsocker

  • 1 tsk Dr Oetker citronarom

  • Några droppar vatten (till lagom konsistens)

  • Några droppar Dr Oetker röd eller rosa gelfärg

Dekoration

  • Dr Oetker Rose & Gold decor

  • Färska örter, ex oxalis och/eller citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C varmluft.

  2. Finmal eller mixa skållad mandel till en nästan mjölig konsistens.

  3. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen. Låt svalna helt.

  4. Vispa ner strösocker, vaniljsocker och äggen i det smälta smöret.

  5. Rör ner den finmalda mandeln och vetemjölet. Blanda till en jämn smet.

  6. Häll smeten i en smord springform, ca 20 cm i diameter.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15–18 minuter – kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna helt.

  8. Blanda florsocker med citronarom och några droppar vatten till en bredbar glasyr.

  9. Färga med röd eller rosa gelfärg till önskad rosa nyans.

  10. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och låt stelna.

  11. Dekorera med färska örter och Rose & Gold dekor.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev