0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Kolakakor med citron och vanilj
IMG_4443.jpg Bild 1 av 5
IMG_4443.jpg
IMG_4331.jpg Bild 2 av 5
IMG_4331.jpg
IMG_4361.jpg Bild 3 av 5
IMG_4361.jpg
IMG_4465.jpg Bild 4 av 5
IMG_4465.jpg
IMG_4434.jpg Bild 5 av 5
IMG_4434.jpg
IMG_4443.jpg
IMG_4331.jpg
IMG_4361.jpg
IMG_4465.jpg
IMG_4434.jpg

Kolakakor med citron och vanilj

0,00 kr

Kolakakor med citron och vanilj – småkakan med frisk twist

Det här är småkakor jag alltid återkommer till. Spröda kolakakor med den där sega konsistensen och karamelliga smaken – men här med en fräsch ton av citron. En oväntat fin kombination som gör att de känns både klassiska och somriga på samma gång.

Jag bakar dem ofta när jag vill ha något enkelt men lite extra. De går snabbt att göra, doftar ljuvligt av smör och citron i ugnen, och smakar som något man gärna lägger i en burk, ger bort – eller bara äter direkt från plåten. En riktig liten favorit bland småkakor.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 40 stycken kakor

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 1 timme

Lägg i kundvagnen

Kolakakor med citron och vanilj – småkakan med frisk twist

Det här är småkakor jag alltid återkommer till. Spröda kolakakor med den där sega konsistensen och karamelliga smaken – men här med en fräsch ton av citron. En oväntat fin kombination som gör att de känns både klassiska och somriga på samma gång.

Jag bakar dem ofta när jag vill ha något enkelt men lite extra. De går snabbt att göra, doftar ljuvligt av smör och citron i ugnen, och smakar som något man gärna lägger i en burk, ger bort – eller bara äter direkt från plåten. En riktig liten favorit bland småkakor.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 40 stycken kakor

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 1 timme

Kolakakor med citron och vanilj – småkakan med frisk twist

Det här är småkakor jag alltid återkommer till. Spröda kolakakor med den där sega konsistensen och karamelliga smaken – men här med en fräsch ton av citron. En oväntat fin kombination som gör att de känns både klassiska och somriga på samma gång.

Jag bakar dem ofta när jag vill ha något enkelt men lite extra. De går snabbt att göra, doftar ljuvligt av smör och citron i ugnen, och smakar som något man gärna lägger i en burk, ger bort – eller bara äter direkt från plåten. En riktig liten favorit bland småkakor.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 40 stycken kakor

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 1 timme

Ingredienser:

Kakdeg

  • 150 g smör, rumsvarmt

  • 2 dl strösocker

  • 2 msk ljus sirap

  • 1–2 tsk Dr Oetker citronarom

  • 1 tsk Taylor & Colledge vaniljpaste

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C varmluft.

  2. Vispa smör, socker, sirap, Dr Oetker citronarom och Dr Oetker vaniljpaste krämigt.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.

  4. Rör ner de torra ingredienserna i smörsmeten och arbeta ihop till en mjuk deg.

  5. Dela degen i 2–3 delar. Rulla ut till längder, lägg på en bakpappersklädd plåt och platta till dem något.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 12–14 minuter, tills kakorna är gyllene i kanterna.

  7. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommer ut ur ugnen.

  8. Låt svalna helt på plåten – då blir de härligt spröda.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev