0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Kolakakor med citron, vallmo och brynt smör
kolakakor2.JPG Bild 1 av 3
kolakakor2.JPG
kolakakor1.JPG Bild 2 av 3
kolakakor1.JPG
kolakakor3.JPG Bild 3 av 3
kolakakor3.JPG
kolakakor2.JPG
kolakakor1.JPG
kolakakor3.JPG

Kolakakor med citron, vallmo och brynt smör

0,00 kr

Du vet den där småkakan som man tänker "jag tar bara en"… och sen står man där och smular ner halva plåten? Det här är precis en sån kaka. Jag utgick från klassiska kolakakor men ville ge dem lite mer liv – så jag rev ner citron och slängde i blå vallmofrön för extra textur. Men det som verkligen gör dem speciella? När de kommer ut ur ugnen penslar jag dem med brynt smör. Det ger en vacker glans och ger extra mycket kolasmak.

Jag säger det redan nu: de här kakorna är farligt goda. Gör gärna dubbelsats, för de försvinner snabbare än man tror – speciellt om du råkar ha dem framme när någon "bara ska smaka en".

INFORMATION:

  • Antal: 4 längder och ca 40-50 stycken

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 1 - 1,5 timme

Lägg i kundvagnen

Du vet den där småkakan som man tänker "jag tar bara en"… och sen står man där och smular ner halva plåten? Det här är precis en sån kaka. Jag utgick från klassiska kolakakor men ville ge dem lite mer liv – så jag rev ner citron och slängde i blå vallmofrön för extra textur. Men det som verkligen gör dem speciella? När de kommer ut ur ugnen penslar jag dem med brynt smör. Det ger en vacker glans och ger extra mycket kolasmak.

Jag säger det redan nu: de här kakorna är farligt goda. Gör gärna dubbelsats, för de försvinner snabbare än man tror – speciellt om du råkar ha dem framme när någon "bara ska smaka en".

INFORMATION:

  • Antal: 4 längder och ca 40-50 stycken

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 1 - 1,5 timme

Du vet den där småkakan som man tänker "jag tar bara en"… och sen står man där och smular ner halva plåten? Det här är precis en sån kaka. Jag utgick från klassiska kolakakor men ville ge dem lite mer liv – så jag rev ner citron och slängde i blå vallmofrön för extra textur. Men det som verkligen gör dem speciella? När de kommer ut ur ugnen penslar jag dem med brynt smör. Det ger en vacker glans och ger extra mycket kolasmak.

Jag säger det redan nu: de här kakorna är farligt goda. Gör gärna dubbelsats, för de försvinner snabbare än man tror – speciellt om du råkar ha dem framme när någon "bara ska smaka en".

INFORMATION:

  • Antal: 4 längder och ca 40-50 stycken

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 1 - 1,5 timme

Ingredienser:

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 2 dl strösocker

  • 1 1/2 msk vaniljsocker

  • 1 citron, skal och saft

  • 2 msk ljus sirap

  • 1 1/2 - 2 msk blå vallmofrön

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 4 1/2 dl vetemjöl

  • 30 g brynt smör till pensling

Gör så här:

  1. Vispa ihop rumsvarmt smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt med hjälp av en elvisp eller köksassistent.

  2. Tillsätt citron och sirap. Riv citronskalet fint ner i smeten, häll i citronsaften, sirapen, blå vallmofrön och blanda väl.

  3. Blanda torra ingredienser. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten tills du får en jämn, smidig deg. Arbeta ihop det sista för hand.

  4. Dela degen i 4 delar och rulla varje till en rulle, ca 3-4 cm i diameter. Lägg på en plåt och tryck lite lätt med handen för att platta till något.

  5. Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

  6. Bryn smöret till pensling till bärnstensfärg. Låt svalna något i en skål. .

  7. Ta ut kakorna, pensla med brynt smör för extra smak och glas och skär till snittar. Låt svalna helt på plåten.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev