0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Kolakakor med choklad och flingsalt
IMG_5733.jpg Bild 1 av 2
IMG_5733.jpg
IMG_5666.JPG Bild 2 av 2
IMG_5666.JPG
IMG_5733.jpg
IMG_5666.JPG

Kolakakor med choklad och flingsalt

0,00 kr

Ett av mina mest virala recept! De här kolakakorna med choklad och flingsalt är så goda att de har fått folk att stanna mig på stan efter att de bakat receptet. En perfekt balans mellan knäckig kolasmak, choklad och en hint av flingsalt gör dem oemotståndliga. Därför bakar jag alltid en dubbelsats – för de försvinner på nolltid!

INFORMATION:

  • Antal: ca 40 stycken

  • 180 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter

Lägg i kundvagnen

Ett av mina mest virala recept! De här kolakakorna med choklad och flingsalt är så goda att de har fått folk att stanna mig på stan efter att de bakat receptet. En perfekt balans mellan knäckig kolasmak, choklad och en hint av flingsalt gör dem oemotståndliga. Därför bakar jag alltid en dubbelsats – för de försvinner på nolltid!

INFORMATION:

  • Antal: ca 40 stycken

  • 180 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter

Ett av mina mest virala recept! De här kolakakorna med choklad och flingsalt är så goda att de har fått folk att stanna mig på stan efter att de bakat receptet. En perfekt balans mellan knäckig kolasmak, choklad och en hint av flingsalt gör dem oemotståndliga. Därför bakar jag alltid en dubbelsats – för de försvinner på nolltid!

INFORMATION:

  • Antal: ca 40 stycken

  • 180 °C varmluft

  • Tid: 45 minuter

Ingredienser:

  • 200 g smör, rumsvarmt

  • 1,5 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 6 msk ljus sirap

  • 5 dl vetemjöl

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 1 krm salt

  • 200 g choklad (mörk eller ljus)

  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

  2. Rör om smör, socker, vaniljsocker och sirap med en elvisp med degkrokar eller med hjälp av en köksassistent.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål med en gaffel. Tillsätt det därefter i smörblandningen och rör om.

  4. Grovhacka chokladen och blanda ner i degen.

  5. Lägg ut degen på ett bakbord och arbeta ihop degen för hand.

  6. Dela degen i fyra delar och rulla ut till långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite försiktigt. Strö över lite flingsalt. Om du önskar kan du göra runda bollar av degen, då får du runda kakor istället för snittar. Ca 20 g är lagom för varje kaka vid utbakning.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

  8. Ta ut plåten och skär direkt i snittar. Låt svalna helt på plåten.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev