


Kolakakor med choklad och flingsalt
Ett av mina mest virala recept! De här kolakakorna med choklad och flingsalt är så goda att de har fått folk att stanna mig på stan efter att de bakat receptet. En perfekt balans mellan knäckig kolasmak, choklad och en hint av flingsalt gör dem oemotståndliga. Därför bakar jag alltid en dubbelsats – för de försvinner på nolltid!
INFORMATION:
Antal: ca 40 stycken
180 °C varmluft
Tid: 45 minuter
Ett av mina mest virala recept! De här kolakakorna med choklad och flingsalt är så goda att de har fått folk att stanna mig på stan efter att de bakat receptet. En perfekt balans mellan knäckig kolasmak, choklad och en hint av flingsalt gör dem oemotståndliga. Därför bakar jag alltid en dubbelsats – för de försvinner på nolltid!
INFORMATION:
Antal: ca 40 stycken
180 °C varmluft
Tid: 45 minuter
Ett av mina mest virala recept! De här kolakakorna med choklad och flingsalt är så goda att de har fått folk att stanna mig på stan efter att de bakat receptet. En perfekt balans mellan knäckig kolasmak, choklad och en hint av flingsalt gör dem oemotståndliga. Därför bakar jag alltid en dubbelsats – för de försvinner på nolltid!
INFORMATION:
Antal: ca 40 stycken
180 °C varmluft
Tid: 45 minuter
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
200 g choklad (mörk eller ljus)
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Rör om smör, socker, vaniljsocker och sirap med en elvisp med degkrokar eller med hjälp av en köksassistent.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål med en gaffel. Tillsätt det därefter i smörblandningen och rör om.
Grovhacka chokladen och blanda ner i degen.
Lägg ut degen på ett bakbord och arbeta ihop degen för hand.
Dela degen i fyra delar och rulla ut till långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite försiktigt. Strö över lite flingsalt. Om du önskar kan du göra runda bollar av degen, då får du runda kakor istället för snittar. Ca 20 g är lagom för varje kaka vid utbakning.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Ta ut plåten och skär direkt i snittar. Låt svalna helt på plåten.