Kokoskakor med brynt smör, dulce de leche och mjölkchoklad

0,00 kr

Dessa läckra kakor med brynt smör, kokos och mjölkchoklad är enkla att baka och blir snabbt en favorit. Med en len touch av dulce de leche och en hint av flingsalt får kakorna en perfekt balans mellan sött och salt. De är dessutom perfekta att förvara i kyl eller frys för att njuta senare. Baka dessa härligt gyllene småkakor för en snabb och god fika som garanterat kommer imponera!

INFORMATION:

  • Antal: 12-15 stycken

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 30 minuter

Lägg i kundvagnen

Dessa läckra kakor med brynt smör, kokos och mjölkchoklad är enkla att baka och blir snabbt en favorit. Med en len touch av dulce de leche och en hint av flingsalt får kakorna en perfekt balans mellan sött och salt. De är dessutom perfekta att förvara i kyl eller frys för att njuta senare. Baka dessa härligt gyllene småkakor för en snabb och god fika som garanterat kommer imponera!

INFORMATION:

  • Antal: 12-15 stycken

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 30 minuter

Dessa läckra kakor med brynt smör, kokos och mjölkchoklad är enkla att baka och blir snabbt en favorit. Med en len touch av dulce de leche och en hint av flingsalt får kakorna en perfekt balans mellan sött och salt. De är dessutom perfekta att förvara i kyl eller frys för att njuta senare. Baka dessa härligt gyllene småkakor för en snabb och god fika som garanterat kommer imponera!

INFORMATION:

  • Antal: 12-15 stycken

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 75 g brynt smör

  • 200 g riven kokos

  • 2 ägg

  • 1 dl strösocker

  • 1 dl dulce de leche

  • 100 g mjölkchokladknappar

  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Låt svalna helt i rumstemperatur.

  2. I en skål, blanda riven kokos, ägg, strösocker, dulce de leche, mjölkchokladknappar och det brynta smöret. Rör om tills allt är väl blandat.

  3. Sätt ugnen på 175°C varmluft.

  4. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till 10–12 runda bollar och platta till dem något med händerna.

  5. Strö lite flingsalt över varje kaka.

  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter, eller tills de är gyllene.

  7.  Låt kakorna svalna helt på plåten. De går bra att förvara både i kyl och frys.

    Tips:

    Perfekta att njuta direkt eller förvara till senare tillfällen. Dessa kakor är också goda att servera till en kula vaniljglass och varm chokladsås, och du har en magisk och enkel dessert!