0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Knäckig blåbärspaj med kardemumma och mandel
IMG_5631.jpg Bild 1 av 2
IMG_5631.jpg
IMG_5585.jpg Bild 2 av 2
IMG_5585.jpg
IMG_5631.jpg
IMG_5585.jpg

Knäckig blåbärspaj med kardemumma och mandel

0,00 kr

Knäckig blåbärspaj med kardemumma och mandel – smaken av sensommar

Det här är pajen jag bakar när blåbären är som bäst och jag vill göra något enkelt, men ändå lite extra. En klassisk blåbärspaj i grunden – men med ett knäckigt täcke som smakar smör, socker och rostad mandel. Kardemumman lyfter allt och ger en extra puff som passar så fint till blåbären.

Det doftar sensommar i hela köket när den står i ugnen, och jag brukar servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Det här är ett av mina mest älskade recept – en enkel dessert som känns lite lyxig, och samtidigt ett perfekt recept att baka till helgfikat. Funkar lika bra med frysta som färska blåbär.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 8-10 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Knäckig blåbärspaj med kardemumma och mandel – smaken av sensommar

Det här är pajen jag bakar när blåbären är som bäst och jag vill göra något enkelt, men ändå lite extra. En klassisk blåbärspaj i grunden – men med ett knäckigt täcke som smakar smör, socker och rostad mandel. Kardemumman lyfter allt och ger en extra puff som passar så fint till blåbären.

Det doftar sensommar i hela köket när den står i ugnen, och jag brukar servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Det här är ett av mina mest älskade recept – en enkel dessert som känns lite lyxig, och samtidigt ett perfekt recept att baka till helgfikat. Funkar lika bra med frysta som färska blåbär.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 8-10 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar

Knäckig blåbärspaj med kardemumma och mandel – smaken av sensommar

Det här är pajen jag bakar när blåbären är som bäst och jag vill göra något enkelt, men ändå lite extra. En klassisk blåbärspaj i grunden – men med ett knäckigt täcke som smakar smör, socker och rostad mandel. Kardemumman lyfter allt och ger en extra puff som passar så fint till blåbären.

Det doftar sensommar i hela köket när den står i ugnen, och jag brukar servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljsås. Det här är ett av mina mest älskade recept – en enkel dessert som känns lite lyxig, och samtidigt ett perfekt recept att baka till helgfikat. Funkar lika bra med frysta som färska blåbär.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: ca 8-10 portioner

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: 1,5 timmar

Ingredienser:

Blåbärsfyllning

  • 500-600 g frysta blåbär

  • ½ dl strösocker

  • 2 msk potatismjöl

  • Rivet skal av 1 citron

  • 1 tsk Dr Oetker mald kardemumma

Knäckigt täcke

  • 150 g smör

  • 1½ dl strösocker

  • ½ dl vispgrädde

  • ½ dl ljus sirap

  • 3 dl havregryn

  • 1½ dl vetemjöl

  • 1 tsk Dr Oetker bakpulver

  • 1 krm salt

  • 50 g Dr Oetker mandelsplitter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C varmluft.

  2. Blanda blåbär, strösocker, potatismjöl, rivet citronskal och Dr Oetker kardemumma i en bunke. Häll blandningen i en smord ugnsform, ca 20×30 cm, eller 26-28 cm i diameter

  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, grädde och sirap. Ta av från värmen och rör ner havregryn, vetemjöl, Dr Oetker bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet.

  4. Klicka ut smeten över blåbären. Strö över Dr Oetker hackade och rostade mandlar.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter, eller tills täcket fått fin gyllene färg.

  6. Servera gärna med vaniljglass eller hemkokt vaniljsås.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev