


Klassiska Hallongrottor
Dessa klassiska mördegskakor med hallonsylt är enkla att baka och alltid uppskattade vid fika. Den spröda mördegen kombineras perfekt med sylt, och de kan dessutom enkelt anpassas med olika fyllningar. Kakorna går snabbt att baka och för extra god smak och fin form rekommenderas att grädda dem i plåtformar. Baka mördegskakor med sylt för en snabb och smarrig godsak som passar alla tillfällen!
INFORMATION:
Antal: 15-20 stycken stora kakor
Grader: 200 °C varmluft
Tid: 60 minuter
Dessa klassiska mördegskakor med hallonsylt är enkla att baka och alltid uppskattade vid fika. Den spröda mördegen kombineras perfekt med sylt, och de kan dessutom enkelt anpassas med olika fyllningar. Kakorna går snabbt att baka och för extra god smak och fin form rekommenderas att grädda dem i plåtformar. Baka mördegskakor med sylt för en snabb och smarrig godsak som passar alla tillfällen!
INFORMATION:
Antal: 15-20 stycken stora kakor
Grader: 200 °C varmluft
Tid: 60 minuter
Dessa klassiska mördegskakor med hallonsylt är enkla att baka och alltid uppskattade vid fika. Den spröda mördegen kombineras perfekt med sylt, och de kan dessutom enkelt anpassas med olika fyllningar. Kakorna går snabbt att baka och för extra god smak och fin form rekommenderas att grädda dem i plåtformar. Baka mördegskakor med sylt för en snabb och smarrig godsak som passar alla tillfällen!
INFORMATION:
Antal: 15-20 stycken stora kakor
Grader: 200 °C varmluft
Tid: 60 minuter
Ingredienser:
200 g kallt smör
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker:
1 dl hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Gör mördegen. Skär det kalla smöret i kuber och lägg i en matberedare.
Tillsätt strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mixa snabbt samman ingredienserna till en smulig massa.
Arbeta degen: Häll ut den smuliga massan på ett bakbord och arbeta snabbt ihop degen med händerna. Lägg degen i en plastpåse, platta till den och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
Forma kakorna: Ta ut degen ur kylen och rulla små runda bollar. Lägg bollarna i valfria kakformar. Tryck ett hål i mitten av varje boll och fyll med hallonsylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10–12 minuter, eller tills de är gyllenbruna (tiden kan variera beroende på storlek).
Låt kakorna svalna helt innan du knackar ut dem ur formarna. Pudra eventuellt florsocker över kakorna innan servering.
Tips:
Vill du ha en annan smak på fyllningen? Byt ut hallonsylten mot en annan sorts sylt!