0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Klassisk Toscakaka
IMG_4955.jpg Bild 1 av 2
IMG_4955.jpg
IMG_4866.jpg Bild 2 av 2
IMG_4866.jpg
IMG_4955.jpg
IMG_4866.jpg

Klassisk Toscakaka

0,00 kr

Klassisk toscakaka – saftig sockerkaka med knäckig mandeltosca

Toscakaka är ett av de där recepten som bara alltid funkar. En klassisk kaka med saftig sockerkaksbotten och ett gyllene, knäckigt lager av mandeltosca – smör, grädde eller mjölk, socker och mandel som smälter samman till ren bakglädje.

Jag har bakat den här så många gånger, och varje gång slås jag av hur gott något så enkelt kan vara. Doften av nybakad toscakaka är barndom för mig – trygg, varm och så typiskt svenskt fikabröd. En perfekt kaka till kalas, fika eller när du bara vill bjuda på något hembakat som både imponerar och känns hemtrevligt.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 bitar

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 2 timmar

Lägg i kundvagnen

Klassisk toscakaka – saftig sockerkaka med knäckig mandeltosca

Toscakaka är ett av de där recepten som bara alltid funkar. En klassisk kaka med saftig sockerkaksbotten och ett gyllene, knäckigt lager av mandeltosca – smör, grädde eller mjölk, socker och mandel som smälter samman till ren bakglädje.

Jag har bakat den här så många gånger, och varje gång slås jag av hur gott något så enkelt kan vara. Doften av nybakad toscakaka är barndom för mig – trygg, varm och så typiskt svenskt fikabröd. En perfekt kaka till kalas, fika eller när du bara vill bjuda på något hembakat som både imponerar och känns hemtrevligt.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 bitar

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 2 timmar

Klassisk toscakaka – saftig sockerkaka med knäckig mandeltosca

Toscakaka är ett av de där recepten som bara alltid funkar. En klassisk kaka med saftig sockerkaksbotten och ett gyllene, knäckigt lager av mandeltosca – smör, grädde eller mjölk, socker och mandel som smälter samman till ren bakglädje.

Jag har bakat den här så många gånger, och varje gång slås jag av hur gott något så enkelt kan vara. Doften av nybakad toscakaka är barndom för mig – trygg, varm och så typiskt svenskt fikabröd. En perfekt kaka till kalas, fika eller när du bara vill bjuda på något hembakat som både imponerar och känns hemtrevligt.

Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se.

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 bitar

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 2 timmar

Ingredienser:

  • Sockerkaka

    • 75 g smör eller margarin

    • 3 ägg

    • 3 dl strösocker

    • 4 dl vetemjöl

    • 2 tsk Dr Oetker bakpulver

    • 2 tsk Dr Oetker vaniljsocker

    • 1 dl mjölk

    • Smaksättning, ev Dr Oetker Citronarom

    Toscatäcke (glasyr)

    • 3 dl Dr Oetker nötter och mandel (gärna en blandning, t.ex. flagad mandel, mandelsplitter, hasselnötter, valnötter)

    • 75 g smör

    • ½ dl strösocker

    • ½ dl ljus sirap

    • 1½ msk vetemjöl

    • 1½ msk mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C varmluft.

  2. Smöra och bröa en rund springform, ca 22-24 cm i diameter.

  3. Smält smöret och låt det svalna.

  4. Vispa ägg och strösocker pösigt.

  5. Blanda vetemjöl, Dr Oetker bakpulver och Dr Oetker vaniljsocker i en separat skål.

  6. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, tillsammans med smör och mjölk. Smaksätt ev. med Citronarom. Använd gärna slickepott för att behålla luften i smeten.

  7. Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 25-30 minuter.

  8. Tosca: Hacka nötterna/mandeln grovt. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, sirap, vetemjöl och mjölk. Sjud under omrörning tills glasyren tjocknar.

  9. Rör ner nöt- och mandelblandningen i glasyren.

  10. Ta ut kakan och bred på glasyren jämnt över ytan.

  11. Grädda i ytterligare 15–20 minuter tills ytan är gyllene och knäckig.

  12. Låt svalna i formen innan servering.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev