0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Klassisk smörgåstårta med räkor och lax
smorgastarta(1).jpg Bild 1 av 3
smorgastarta(1).jpg
smorgastarta(2).jpg Bild 2 av 3
smorgastarta(2).jpg
smorgastarta(3).jpg Bild 3 av 3
smorgastarta(3).jpg
smorgastarta(1).jpg
smorgastarta(2).jpg
smorgastarta(3).jpg

Klassisk smörgåstårta med räkor och lax

0,00 kr

Den här smörgåstårtan ligger mig varmt om hjärtat. Jag har gjort den så många gånger att jag nog skulle kunna lägga ihop den i sömnen. Receptet har sitt ursprung från när jag jobbade i delikatessen och hjälpte till med catering – och just den här tårtan var alltid mest populär. Den beställdes till allt: studentfiranden, dop, kalas, midsommar… och jag förstår verkligen varför.
Klassiska smaker med räkor, kallrökt lax, krämig fyllning och dill – enkel, men så otroligt god. Den är vacker att ställa fram, rolig att lägga ihop och dekorera. Jag har twistat om receptet något och justerat genom åren, men grunden är densamma och nu ännu bättre. Det här är min go-to smörgåstårta när jag vill imponera utan att krångla. Och nu hoppas jag att den får flytta in i ditt kök också.

INFORMATION:

  • Antal: 12 portioner

  • Grader: ingen ugn

  • Tid: 2-3 timmar timmar, gärna kyl över natten

Lägg i kundvagnen

Den här smörgåstårtan ligger mig varmt om hjärtat. Jag har gjort den så många gånger att jag nog skulle kunna lägga ihop den i sömnen. Receptet har sitt ursprung från när jag jobbade i delikatessen och hjälpte till med catering – och just den här tårtan var alltid mest populär. Den beställdes till allt: studentfiranden, dop, kalas, midsommar… och jag förstår verkligen varför.
Klassiska smaker med räkor, kallrökt lax, krämig fyllning och dill – enkel, men så otroligt god. Den är vacker att ställa fram, rolig att lägga ihop och dekorera. Jag har twistat om receptet något och justerat genom åren, men grunden är densamma och nu ännu bättre. Det här är min go-to smörgåstårta när jag vill imponera utan att krångla. Och nu hoppas jag att den får flytta in i ditt kök också.

INFORMATION:

  • Antal: 12 portioner

  • Grader: ingen ugn

  • Tid: 2-3 timmar timmar, gärna kyl över natten

Den här smörgåstårtan ligger mig varmt om hjärtat. Jag har gjort den så många gånger att jag nog skulle kunna lägga ihop den i sömnen. Receptet har sitt ursprung från när jag jobbade i delikatessen och hjälpte till med catering – och just den här tårtan var alltid mest populär. Den beställdes till allt: studentfiranden, dop, kalas, midsommar… och jag förstår verkligen varför.
Klassiska smaker med räkor, kallrökt lax, krämig fyllning och dill – enkel, men så otroligt god. Den är vacker att ställa fram, rolig att lägga ihop och dekorera. Jag har twistat om receptet något och justerat genom åren, men grunden är densamma och nu ännu bättre. Det här är min go-to smörgåstårta när jag vill imponera utan att krångla. Och nu hoppas jag att den får flytta in i ditt kök också.

INFORMATION:

  • Antal: 12 portioner

  • Grader: ingen ugn

  • Tid: 2-3 timmar timmar, gärna kyl över natten

Ingredienser:

Fyllning

  • 700 g skalade räkor

  • 300 g kallrökt lax

  • 2 dl majonnäs

  • 5 dl crème fraîche (34 %)

  • 1 kruka färsk dill

  • 1 knippe salladslök eller 1 rödlök

  • 2 msk pepparrotsvisp eller färskriven pepparrot (efter smak)

  • 1 tsk honung

  • Saften från 1 citron

  • Salt och svartpeppar

Botten

  • 12 skivor landgångsbröd eller 36 skivor formfranska (kanterna bortskurna)

Täckning

  • 300 g färskost (t.ex. Philadelphia)

  • 5 dl crème fraîche (34 %)

Dekoration

  • 2 gurkor

  • 1 kruka krusbladssallad eller krispsallad

  • Kokta ägg (antal efter önskemål)

  • Ca 150 g kallrökt lax

  • Extra räkor till garnering

  • Picklad rödlök eller färsk rödlök eller salladslök

  • Färsk dill

  • Jordgubbar

  • Sockerärtor

Gör så här:

  1. Fyllning:
    Skär laxen i små bitar. Lägg i en matberedare tillsammans med räkorna och mixa snabbt – det ska fortfarande finnas bitar kvar.

  2. Lägg över i en skål och tillsätt majonnäs, crème fraîche, finhackad dill, lök, pepparrot och honung. Rör ihop till en jämn men fast fyllning.

  3. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Låt stå kallt minst 1 timme.

  4. Montera tårtan:

    • Lägg 9 skivor formfranska (eller 3 landgångsskivor) som botten.

    • Bred ut ett jämnt lager fyllning. Upprepa två gånger till.

    • Stryk även ett tunt lager fyllning runt om tårtan.

  5. Plasta tårtan och ställ kallt i några timmar, gärna över natten.

  6. Täckning:
    Vispa färskost och crème fraîche tills blandningen är slät och bredbar. Täck hela tårtan med hjälp av en spatel.

  7. Dekorera:
    Använd till exempel gurkskivor, salladsblad, kokta ägg, kallrökt lax, färska räkor, picklad eller färsk lök, dill, jordgubbar och sockerärtor.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev