Klassisk Råkräm

0,00 kr

Klassisk råkräm – luftig, len och ljuvligt enkel
Råkräm är en riktig klassiker, och en luftig och len vaniljkräm som vispas ihop av äggulor, socker och grädde. Inget krångel, inga konstigheter bara rena smaker som lyfter vilken dessert som helst. Jag älskar att servera den till paj, bär eller en bit sockerkaka.
Det här är ett sådant recept man alltid vill ha i bakfickan. En snabb och enkel vaniljkräm som känns lite lyxig, men bara tar några minuter att vispa ihop. En riktig trotjänare i köket och en personlig favorit.

INFORMATION:

  • Antal: 6 portioner

  • Grader: igen ugn

  • Tid: 30 minuter

Klassisk råkräm – luftig, len och ljuvligt enkel
Råkräm är en riktig klassiker, och en luftig och len vaniljkräm som vispas ihop av äggulor, socker och grädde. Inget krångel, inga konstigheter bara rena smaker som lyfter vilken dessert som helst. Jag älskar att servera den till paj, bär eller en bit sockerkaka.
Det här är ett sådant recept man alltid vill ha i bakfickan. En snabb och enkel vaniljkräm som känns lite lyxig, men bara tar några minuter att vispa ihop. En riktig trotjänare i köket och en personlig favorit.

INFORMATION:

  • Antal: 6 portioner

  • Grader: igen ugn

  • Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 3 äggulor

  • 0,75 dl strösocker

  • 2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljpaste)

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Vispa äggula, socker och vanilj till en luftig konsistens.

  2. Vispa grädde i en annan skål till lagom konsistens, inte för hårt och inte för löst.

  3. Tillsätt den vispade grädden i äggsmeten och vänd runt till en luftig råkräm.