








Klassiska kanelbullar
Finns det något bättre än doften av nybakade kanelbullar som sprider sig i hela hemmet? Det här receptet är perfekt för dig som vill baka riktigt saftiga kanelbullar – precis som hos mormor, men med en modern twist. Här delar jag med mig av alla mina bästa tips för att få bullarna fluffiga och fyllda med kärlek. Oavsett om du bakar till en fika med vänner eller vill ha något gott till helgmyset, så kommer de här kanelbullarna att bli en succé!
INFORMATION:
Antal: ca 30-35 bullar
Grader: Första 210 grader °C varmluft
Tid: 2,5 timmar
Finns det något bättre än doften av nybakade kanelbullar som sprider sig i hela hemmet? Det här receptet är perfekt för dig som vill baka riktigt saftiga kanelbullar – precis som hos mormor, men med en modern twist. Här delar jag med mig av alla mina bästa tips för att få bullarna fluffiga och fyllda med kärlek. Oavsett om du bakar till en fika med vänner eller vill ha något gott till helgmyset, så kommer de här kanelbullarna att bli en succé!
INFORMATION:
Antal: ca 30-35 bullar
Grader: Första 210 grader °C varmluft
Tid: 2,5 timmar
Finns det något bättre än doften av nybakade kanelbullar som sprider sig i hela hemmet? Det här receptet är perfekt för dig som vill baka riktigt saftiga kanelbullar – precis som hos mormor, men med en modern twist. Här delar jag med mig av alla mina bästa tips för att få bullarna fluffiga och fyllda med kärlek. Oavsett om du bakar till en fika med vänner eller vill ha något gott till helgmyset, så kommer de här kanelbullarna att bli en succé!
INFORMATION:
Antal: ca 30-35 bullar
Grader: Första 210 grader °C varmluft
Tid: 2,5 timmar
Ingredienser:
Vetedeg
50 g jäst
4 dl mjölk 3% kall
1 dl vispgrädde kall
1,5 dl Vit sirap
1 st ägg
1,5 msk nymald kardemumma
0,5 tsk salt
cirka 14 - 16 dl vetemjöl
150 g smör rumsvarmt
Fyllning
150 g smör rumsvarmt
2,5 msk kanel
1 dl strösocker eller mjukt farinsocker
1 msk Vit sirap
1 tsk vetemjöl
Sockerlag
2 dl vatten
1 dl strösocker
Dekor
1 st ägg uppvispat
pärlsocker
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken, grädden och rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt sirap, ägg, kardemumma och salt i skålen och 2/3 av vetemjölet. Använd gärna en köksassistent eller elvisp med degkrokar. Arbeta på medelhastighet och arbeta ner det resterande mjölet lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
Klicka i smöret och arbeta degen i cirka 10 minuter tills den är elastisk och släpper från kanterna. Täck bunken med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt degen jäsa i rumsvärme i 1 1⁄2 timme.
Förbered under tiden fyllningen och sockerlag.
Rör ihop smör, kanel, strösocker, sirap och vetemjöl.
Koka upp vatten och strösocker i en kastrull till sockerkristallerna smält. Dra från plattan och låt svalna helt.
Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tjock rektangulär platta.
Bred på ett jämnt lager med fyllning. Vik över ena halvan av degen och dela i 2 cm breda remsor.
Snurra varje remsa och forma till en kanelsnäcka eller snurra.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 45 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen i 6–8 minuter.
Ta ut bullarna och pensla direkt med sockerlagen och strö över pärlsockret. Låt svalna på galler under bakduk.