0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Kardemummabullar med rabarber och jordgubbskompott
kardemummabullar_1.JPG Bild 1 av 4
kardemummabullar_1.JPG
kardemummabullar_2.JPG Bild 2 av 4
kardemummabullar_2.JPG
kardemummabullar_3.JPG Bild 3 av 4
kardemummabullar_3.JPG
kardemummabullar_4.JPG Bild 4 av 4
kardemummabullar_4.JPG
kardemummabullar_1.JPG
kardemummabullar_2.JPG
kardemummabullar_3.JPG
kardemummabullar_4.JPG

Kardemummabullar med rabarber och jordgubbskompott

0,00 kr

Ljuvliga kardemummasnurror med somrig jordgubbs- och rabarberkompott doppade i limesocker

Finns det något bättre än doften av nygräddade kardemummabullar? De här saftiga kardemummasnurrorna med hemgjord jordgubbs- och rabarberkompott är en riktig smakexplosion – perfekta till sommarfikat, kalaset eller när du vill skämma bort någon lite extra. Den friska limetoppningen tillsammans med sötman från bären skapar en magisk balans som lyfter varje tugga.

Receptet är ett av mina personliga favoriter. Det kombinerar klassiska smaker med en modern tvist och är lika uppskattat av stora som små. Här får du ett steg-för-steg-recept med kalljäst vetedeg, bullarna fylls med kardemummafyllning och toppas enkel kompott som går att förbereda i förväg. Välkommen in i köket – låt oss baka bullar som smakar sommar!

INFORMATION:

  • Antal: ca 35 stycken bullar

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 3 timmar + jäsning

Lägg i kundvagnen

Ljuvliga kardemummasnurror med somrig jordgubbs- och rabarberkompott doppade i limesocker

Finns det något bättre än doften av nygräddade kardemummabullar? De här saftiga kardemummasnurrorna med hemgjord jordgubbs- och rabarberkompott är en riktig smakexplosion – perfekta till sommarfikat, kalaset eller när du vill skämma bort någon lite extra. Den friska limetoppningen tillsammans med sötman från bären skapar en magisk balans som lyfter varje tugga.

Receptet är ett av mina personliga favoriter. Det kombinerar klassiska smaker med en modern tvist och är lika uppskattat av stora som små. Här får du ett steg-för-steg-recept med kalljäst vetedeg, bullarna fylls med kardemummafyllning och toppas enkel kompott som går att förbereda i förväg. Välkommen in i köket – låt oss baka bullar som smakar sommar!

INFORMATION:

  • Antal: ca 35 stycken bullar

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 3 timmar + jäsning

Ljuvliga kardemummasnurror med somrig jordgubbs- och rabarberkompott doppade i limesocker

Finns det något bättre än doften av nygräddade kardemummabullar? De här saftiga kardemummasnurrorna med hemgjord jordgubbs- och rabarberkompott är en riktig smakexplosion – perfekta till sommarfikat, kalaset eller när du vill skämma bort någon lite extra. Den friska limetoppningen tillsammans med sötman från bären skapar en magisk balans som lyfter varje tugga.

Receptet är ett av mina personliga favoriter. Det kombinerar klassiska smaker med en modern tvist och är lika uppskattat av stora som små. Här får du ett steg-för-steg-recept med kalljäst vetedeg, bullarna fylls med kardemummafyllning och toppas enkel kompott som går att förbereda i förväg. Välkommen in i köket – låt oss baka bullar som smakar sommar!

INFORMATION:

  • Antal: ca 35 stycken bullar

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 3 timmar + jäsning

Ingredienser:

Vetedeg

  • 50 g jäst

  • 5 dl kall mjölk (3 %)

  • 1,5 dl vit sirap

  • 1 ägg

  • 0,5 tsk salt

  • 1,5 msk nymalda kardemummakärnor

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 13–15 dl vetemjöl special

Fyllning

  • 200 g rumsvarmt smör

  • 1 dl mjukt farinsocker

  • 2 msk nystötta kardemummakärnor

  • 1 msk vetemjöl

Jordgubbs- och rabarberkompott

  • 350 g rabarber

  • 150 g jordgubbar (kan ersättas med rabarber)

  • 0,5 dl vatten

  • 500 g syltsocker

Toppning

  • 75 g smör

  • 1,5 dl strösocker

  • Finrivet skal från 2 limefrukter

Gör så här:

  1. Kompott: Skär rabarber och jordgubbar i lika stora bitar.

  2. Lägg i en kastrull med vatten och syltsocker.

  3. Koka i ca 10 minuter tills sockret lösts upp.

  4. Mixa till en len kräm.

  5. Låt svalna helt och ställ sedan i kylen.

  6. Vetedeg: Smula jästen i en stor bunke, tillsätt kall mjölk och rör tills jästen löst sig.

  7. Tillsätt sirap, ägg, salt, kardemumma och ca 3/4 av mjölet.

  8. Arbeta degen i maskin eller med elvisp (degkrokar).

  9. Klicka i smöret och tillsätt resten av mjölet lite i taget.

  10. Arbeta degen i 10 minuter till smidig konsistens.

  11. Täck med plastfolie och låt jäsa över natten i kyl, eller 1 timme i rumstemperatur.

  12. Fyllning & bullformning: Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

  13. Kavla ut degen till en rektangel, ca 0,5 cm tjock.

  14. Bred ut fyllningen jämnt över degen.

  15. Vik över ena halvan så att degen blir dubbel.

  16. Skär i ca 30 remsor och tvinna till snurror.

  17. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och jäs i 45 minuter.

  18. Gräddning: Sätt ugnen på 210°C (varmluft).

  19. Tryck ett litet hål i mitten av varje snurra och klicka eller spritsa i kompotten. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, tills bullarna är gyllene.

  20. Låt bullarna svalna helt på galler.

  21. Toppning: Smält smöret och låt det svalna.

  22. Blanda strösocker med finrivet limeskal.

  23. Pensla bullarnas kanter med smör och doppa i limesockret.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev