








Kardemumma- och kanelskorpor med hasselnötter
Kardemumma- och kanelskorpor – mammas recept, med min egen lilla touch
Jag är uppvuxen med de här skorporna. Mamma bakade dem ofta, alltid med kanel, och jag minns hur hela huset doftade när de bakades. Nu har jag gjort dem till mina – lagt till mald kardemumma och lite hackade hasselnötter. Bara en liten justering, men det gör så mycket.
Det bästa med skorpor är att man kan smaksätta dem precis som man vill. Det finns inget rätt eller fel! För mig är det här exakt det. En kopp kaffe, en skorpa att doppa, och ett recept som får mig att tänka på mamma varje gång jag bakar det.
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se
INFORMATION:
Antal: 40 stycken
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5-2 timmar
Kardemumma- och kanelskorpor – mammas recept, med min egen lilla touch
Jag är uppvuxen med de här skorporna. Mamma bakade dem ofta, alltid med kanel, och jag minns hur hela huset doftade när de bakades. Nu har jag gjort dem till mina – lagt till mald kardemumma och lite hackade hasselnötter. Bara en liten justering, men det gör så mycket.
Det bästa med skorpor är att man kan smaksätta dem precis som man vill. Det finns inget rätt eller fel! För mig är det här exakt det. En kopp kaffe, en skorpa att doppa, och ett recept som får mig att tänka på mamma varje gång jag bakar det.
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se
INFORMATION:
Antal: 40 stycken
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5-2 timmar
Kardemumma- och kanelskorpor – mammas recept, med min egen lilla touch
Jag är uppvuxen med de här skorporna. Mamma bakade dem ofta, alltid med kanel, och jag minns hur hela huset doftade när de bakades. Nu har jag gjort dem till mina – lagt till mald kardemumma och lite hackade hasselnötter. Bara en liten justering, men det gör så mycket.
Det bästa med skorpor är att man kan smaksätta dem precis som man vill. Det finns inget rätt eller fel! För mig är det här exakt det. En kopp kaffe, en skorpa att doppa, och ett recept som får mig att tänka på mamma varje gång jag bakar det.
Detta receptet är framtaget tillsammans med Dr Oetker och baka.se
INFORMATION:
Antal: 40 stycken
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5-2 timmar
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk Dr Oetker mald kardemumma
1 tsk Dr Oetker caylonkanel
1 krm salt
50 g Dr Oetker hasselnötter (kan uteslutas vid allergi)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C varmluft. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, Dr Oetker kardemumma, Dr Oetker caylonkanel och salt i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop till en smidig deg.
Tillsätt den hackade hasselnötter (25 g) i smeten och rör ihop. Kan uteslutas vid allergi.
Dela degen i tre delar. Rulla varje del till en längd, ca 30 cm, och lägg på plåten. Platta till dem lätt.
Pensla längderna med uppvispat ägg.
Blanda socker, kardemumma och kanel och strö över längderna. Strö ev. över resterande 25 g hasselnötter ovanpå längderna.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått färg och känns fasta.
Ta ut och skär längderna i sneda skivor medan de är varma. Lägg med snittytan uppåt på plåten.
Torka skorporna i ugnen på eftervärme med en grytlapp mellan luckan, så de blir helt torra och spröda. Stäng inte luckan helt, då blir skorporna för hårda.
Låt svalna helt. Förvara i tätslutande burk.