Kalljästa Grötfrallor

0,00 kr

Dessa magiskt saftiga och mättande havregrynsfrallor, gjorda på havregrynsgröt, har snabbt blivit en av mina favoriter. De är mjuka på insidan och frasiga på utsidan, och perfekta till både frukost eller till soppan. Det bästa är att du kan kalljäsa degen över natten, vilket gör att bakningen går snabbt och enkelt på morgonen. Prova dessa saftiga havregrynsfrallor – ett hälsosamt och mättande bröd som passar många!

INFORMATION:

  • Antal: ca 20 styck

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: Ett dygn för jäsning och ca en timme dag 2

Lägg i kundvagnen

Dessa magiskt saftiga och mättande havregrynsfrallor, gjorda på havregrynsgröt, har snabbt blivit en av mina favoriter. De är mjuka på insidan och frasiga på utsidan, och perfekta till både frukost eller till soppan. Det bästa är att du kan kalljäsa degen över natten, vilket gör att bakningen går snabbt och enkelt på morgonen. Prova dessa saftiga havregrynsfrallor – ett hälsosamt och mättande bröd som passar många!

INFORMATION:

  • Antal: ca 20 styck

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: Ett dygn för jäsning och ca en timme dag 2

Dessa magiskt saftiga och mättande havregrynsfrallor, gjorda på havregrynsgröt, har snabbt blivit en av mina favoriter. De är mjuka på insidan och frasiga på utsidan, och perfekta till både frukost eller till soppan. Det bästa är att du kan kalljäsa degen över natten, vilket gör att bakningen går snabbt och enkelt på morgonen. Prova dessa saftiga havregrynsfrallor – ett hälsosamt och mättande bröd som passar många!

INFORMATION:

  • Antal: ca 20 styck

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: Ett dygn för jäsning och ca en timme dag 2

Ingredienser::

Havregrynsgröt:

  • 4 dl havregryn

  • 7 dl kallt vatten

  • 100 g smör

Bröd:

  • 50 g jäst

  • 3 dl kall mjölk

  • 1 tesked salt

  • 0,5 dl honung

  • Ca 18 dl vetemjöl

Garnering:

  • Mjölk

  • Blandade frön (havregryn, sesamfrön och blå vallmofrön)

Gör så här:

  1. Havregrynsgröt: Koka upp havregryn och vatten i en kastrull till en gröt. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret. Låt smöret smälta ihop med gröten. Låt gröten svalna.

  2. Bröd: Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölk, gröt, salt, honung och tre fjärdedelar av vetemjölet.

  3. Arbeta degen på medelhastighet i en köksassistent eller med en elvisp med degkrokar. Arbeta ner resterande mjöl och knåda degen i 5–10 minuter.

  4. Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa i kylen över natten.

  5. Ta ut degen från kylen och forma 20 lika stora runda frallor. Lägg frallorna på plåtar med bakplåtspapper.

  6. Låt frallorna jäsa i 30 minuter under bakduk i rumstemperatur.

  7. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

  8. Garnering: Pensla frallorna med mjölk och strö över frön. Havregryn, blå vallmofrön eller annan valfri topping fungerar också bra.

  9. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.