0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Jordgubbstårta på burk
IMG_4088.jpg Bild 1 av 3
IMG_4088.jpg
IMG_4100.jpg Bild 2 av 3
IMG_4100.jpg
IMG_4080.jpg Bild 3 av 3
IMG_4080.jpg
IMG_4088.jpg
IMG_4100.jpg
IMG_4080.jpg

Jordgubbstårta på burk

0,00 kr

Det här är min lilla kärleksförklaring till sommaren. Jag älskar jordgubbstårta, men ibland vill man bara ha något enkelt, något man kan förbereda, ställa i kylen och plocka fram när gästerna dyker upp eller picknickkorgen ska packas. Den här varianten serveras i burk – och det är precis lika gulligt som det låter.

Lager av fluffig sockerkaka, len vaniljkräm, vispad grädde och så svenska jordgubbar på toppen. Enkla, klassiska smaker som aldrig gör en besviken. Det går förstås lika bra att servera i glas om man vill det lite festligare, men jag gillar charmen i burkar med lock – det blir något busigt och personligt över det.

Och det bästa? Du bara varvar ihop allting. Ingen stress, inget krångel. Bara sommar, sötma och en liten tårta man blir glad av.

INFORMATION:

  • Antal: 6-8 stycken småkakor

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 2,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Det här är min lilla kärleksförklaring till sommaren. Jag älskar jordgubbstårta, men ibland vill man bara ha något enkelt, något man kan förbereda, ställa i kylen och plocka fram när gästerna dyker upp eller picknickkorgen ska packas. Den här varianten serveras i burk – och det är precis lika gulligt som det låter.

Lager av fluffig sockerkaka, len vaniljkräm, vispad grädde och så svenska jordgubbar på toppen. Enkla, klassiska smaker som aldrig gör en besviken. Det går förstås lika bra att servera i glas om man vill det lite festligare, men jag gillar charmen i burkar med lock – det blir något busigt och personligt över det.

Och det bästa? Du bara varvar ihop allting. Ingen stress, inget krångel. Bara sommar, sötma och en liten tårta man blir glad av.

INFORMATION:

  • Antal: 6-8 stycken småkakor

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 2,5 timmar

Det här är min lilla kärleksförklaring till sommaren. Jag älskar jordgubbstårta, men ibland vill man bara ha något enkelt, något man kan förbereda, ställa i kylen och plocka fram när gästerna dyker upp eller picknickkorgen ska packas. Den här varianten serveras i burk – och det är precis lika gulligt som det låter.

Lager av fluffig sockerkaka, len vaniljkräm, vispad grädde och så svenska jordgubbar på toppen. Enkla, klassiska smaker som aldrig gör en besviken. Det går förstås lika bra att servera i glas om man vill det lite festligare, men jag gillar charmen i burkar med lock – det blir något busigt och personligt över det.

Och det bästa? Du bara varvar ihop allting. Ingen stress, inget krångel. Bara sommar, sötma och en liten tårta man blir glad av.

INFORMATION:

  • Antal: 6-8 stycken småkakor

  • Grader: 175 °C varmluft

  • Tid: ca 2,5 timmar

Ingredienser:

Sockerkaksbotten

  • ½ msk smör eller margarin (till formen)

  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 3 ½ dl vetemjöl

  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

  • 2 tsk Dr. Oetker Vanillinsocker

  • 1 tsk Dr. Oetker Mald kardemumma

  • 1 ½ dl mjölk

  • 50 g smör eller margarin

Vaniljkräm

  • 3 dl mjölk

  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste eller 1 st Dr. Oetker Vaniljstång

  • 3 äggulor

  • 0,75 dl strösocker

  • 2 ½ msk majsstärkelse

  • 20 g smör

Montering och dekor

  • 5 dl vispgrädde

  • 2 tsk Dr. Oetker Vanillinsocker

  • 1 liter färska jordgubbar

  • 6-8 glasburkar med lock (ca 3–4 dl/st)

  • Ätbara blommor, ex. blåklint

  • Dr. Oetker Vanillinsocker för dekor

Gör så här:

Sockerkaksbotten

1. Sätt ugnen på 175°C (varmluft).

2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (20–22 cm). Smöra kanterna

och klä dem med bakplåtspapper som sticker upp lite ovanför formen.

3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker och kardemumma i en skål. Sikta ner i

äggsmeten och vänd försiktigt ihop med en slickepott.

5. Smält smöret, tillsätt mjölken och häll blandningen i smeten. Vänd försiktigt tills allt

är väl blandat.

6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Känn med

sticka – den ska komma ut torr.

7. Låt kakan svalna helt, gärna på galler.

Vaniljkräm

1. Värm mjölk och vanilj i en kastrull tills det nästan börjar sjuda.

2. Vispa samman äggulor, socker och majsstärkelse i en skål.

3. Häll den varma mjölken över äggblandningen under ständig omrörning. Häll sedan

tillbaka allt i kastrullen.

4. Värm försiktigt på låg till medelvärme under omrörning tills krämen tjocknar och du

ser spår av vispen. Den får inte koka!

5. Ta från värmen, tillsätt smöret och rör tills det smält.

6. Häll över krämen i en skål, täck med plastfolie direkt mot ytan och låt kallna i

kylskåp.

Montering

1. Vispa grädden med vanillinsocker till mjuka toppar.

2. Dra sockerkakan i små bitar. Skiva jordgubbarna.

3. Varva i glasburkar: sockerkaka, vaniljkräm, jordgubbar, grädde. Upprepa tills burken

är fylld.

4. Toppa med färska jordgubbar, pudra över vanillinsocker och dekorera med blåklint.

5. Skruva på locken och låt gärna stå i kylskåp i minst 30 minuter så smakerna sätter sig.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev