Hallonpaj som rutor

0,00 kr

Ljuvligt god hallonpaj i rutor som är enkel att baka och full av härlig smak. Den frasiga botten möter ett saftigt lager av sötsyrliga hallon, och tillsammans skapar de en oemotståndlig kombination. Perfekt till fikat, kalaset eller sommarens picknick.

Det bästa är att receptet är busenkelt och kräver få ingredienser. Du behöver bara en handfull basvaror, och på nolltid har du en fantastisk paj att bjuda på.

Servera den med len och fluffig vaniljgrädde, så blir det en ännu härligare dessert. Sätt på ugnen och låt doften av nybakad hallonpaj sprida sig i köket – du kommer inte att ångra dig!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 1 timme

Lägg i kundvagnen

Ljuvligt god hallonpaj i rutor som är enkel att baka och full av härlig smak. Den frasiga botten möter ett saftigt lager av sötsyrliga hallon, och tillsammans skapar de en oemotståndlig kombination. Perfekt till fikat, kalaset eller sommarens picknick.

Det bästa är att receptet är busenkelt och kräver få ingredienser. Du behöver bara en handfull basvaror, och på nolltid har du en fantastisk paj att bjuda på.

Servera den med len och fluffig vaniljgrädde, så blir det en ännu härligare dessert. Sätt på ugnen och låt doften av nybakad hallonpaj sprida sig i köket – du kommer inte att ångra dig!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 1 timme

Ljuvligt god hallonpaj i rutor som är enkel att baka och full av härlig smak. Den frasiga botten möter ett saftigt lager av sötsyrliga hallon, och tillsammans skapar de en oemotståndlig kombination. Perfekt till fikat, kalaset eller sommarens picknick.

Det bästa är att receptet är busenkelt och kräver få ingredienser. Du behöver bara en handfull basvaror, och på nolltid har du en fantastisk paj att bjuda på.

Servera den med len och fluffig vaniljgrädde, så blir det en ännu härligare dessert. Sätt på ugnen och låt doften av nybakad hallonpaj sprida sig i köket – du kommer inte att ångra dig!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • 175 °C varmluft

  • Tid: 1 timme

Ingredienser:

Havrecrumble

  • 1 1/2 dl havregryn

  • 2 dl vetemjöl

  • 1/2 strösocker

  • 100 g kallt smör

  • 1 msk ljus sirap

  • 1/2 tsk bakpulver

Hallonkaka

  • 100 g brynt smör

  • 1/2 msk malda kardemummakärnor

  • 4 ägg

  • 2 dl socker

  • 1 dl mjukt farinsocker

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 tsk bakpulver

  • 150 -200 g färska hallon

Till servering

  • Vispgrädde, smaksatt med vaniljsocker

  • Färska hallon

  • Ev. Citronmeliss

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Bryn smöret till en gyllene och knäckig färg. Lägg i mortlade kardemummakärnor och låt svalna.

  3. Gör havrecrumble: Börja med att arbeta ihop alla ingredienserna till en smulig och grynig massa med hjälp av en köksassistent eller elvisp.

  4. Gör hallonkakan: Vispa ägg, strösocker och farinsocker riktigt vitt och luftigt med en elvisp eller köksassistent, gärna i minst 5 minuter.

  5. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner med en slickepott.

  6. Häll i kardemummasmöret och vänd försiktigt ner detta och vispa på låg hastighet tills allting är blandat ordentligt.

  7. Häll smeten i en långpanna som är cirka 35x25 centimeter, lägg i hallonen och strö över havresmulet.

  8. Grädda kakan i den nedre delen i 20 – 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna, skär i portionsbitar.

  9. Servera med lättvispad grädde smaksätt med lite vanilj.