Enkel hallongrottsglass
Jag älskar hallongrottor, och varför inte göra en ny variant på detta klassiska bakverk? Den här hallongrottsglassenkombinerar krämig vaniljglass med smuliga, syrliga hallongrottor – en perfekt mix av len sötma och frasig kaka.
Glass med kondenserad mjölk är verkligen superenkelt att göra och blir helt oslagbart gott. Inget krångel, ingen glassmaskin – bara röra ihop, frysa och njuta! Det här har blivit ett riktigt populärt recept bland mina följare, och jag förstår varför – den är oemotståndlig! Testa du också, men var beredd på att den tar slut snabbt...
INFORMATION:
Antal: 8-10 portioner
Grader: 200 °C varmluft
Tid: 1,5 timme plus frys
Jag älskar hallongrottor, och varför inte göra en ny variant på detta klassiska bakverk? Den här hallongrottsglassenkombinerar krämig vaniljglass med smuliga, syrliga hallongrottor – en perfekt mix av len sötma och frasig kaka.
Glass med kondenserad mjölk är verkligen superenkelt att göra och blir helt oslagbart gott. Inget krångel, ingen glassmaskin – bara röra ihop, frysa och njuta! Det här har blivit ett riktigt populärt recept bland mina följare, och jag förstår varför – den är oemotståndlig! Testa du också, men var beredd på att den tar slut snabbt...
INFORMATION:
Antal: 8-10 portioner
Grader: 200 °C varmluft
Tid: 1,5 timme plus frys
Jag älskar hallongrottor, och varför inte göra en ny variant på detta klassiska bakverk? Den här hallongrottsglassenkombinerar krämig vaniljglass med smuliga, syrliga hallongrottor – en perfekt mix av len sötma och frasig kaka.
Glass med kondenserad mjölk är verkligen superenkelt att göra och blir helt oslagbart gott. Inget krångel, ingen glassmaskin – bara röra ihop, frysa och njuta! Det här har blivit ett riktigt populärt recept bland mina följare, och jag förstår varför – den är oemotståndlig! Testa du också, men var beredd på att den tar slut snabbt...
INFORMATION:
Antal: 8-10 portioner
Grader: 200 °C varmluft
Tid: 1,5 timme plus frys
Ingredienser:
Mini-hallongrottor och kaksmulor
2 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
Hallonsylt
Vaniljglass
5 dl vispgrädde
1 burk mascarpone (250 g)
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 tsk vaniljpasta eller frön från 1 vaniljstång
Hallonsylt & topping
Hallonsylt
Färska hallon
Florsocker
Gör så här:
Mini-hallongrottor och kaksmulor: sätt ugnen på 200°C varmluft.
Lägg vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en matberedare.
Skär smöret i kuber och tillsätt i matberedaren. Mixa snabbt samman till en smulig massa.
Häll ut degen på ett bakbord och arbeta ihop den för hand.
Lägg degen i en plastpåse, platta till och frys i cirka 10 minuter.
Ta ut degen och dela den i två delar: Forma den ena halvan till små runda bollar (gärna mini format ca 8 g), lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck ett hål i mitten och fyll med hallonsylt.Smula den andra halvan till kaksmulor. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om det behövs för en smuligare konsistens.
Lägg smulorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 minuter.
Grädda kaksmulorna i samma temperatur i 8–10 minuter, rör om efter halva tiden.
Låt både kakor och smulor svalna helt.
Vaniljglass: vispa grädde och mascarpone krämigt med en elvisp.
Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljpasta/vaniljstångens frön.
Vispa lite till tills glassmeten blir luftig och krämig.
Varva i en 1 ½ liters form: Glassmet, ringlad hallonsylt och kaksmulor. Upprepa cirka tre gånger.
Toppa med mini-hallongrottor, färska hallon, extra hallonsylt, kaksmulor och lite florsocker.
Plasta in formen och frys i cirka 6 timmar eller tills glassen är helt fryst.