


Enkel och krämig chokladglass med apelsin
Denna chokladglass med apelsin är inte bara enkel att göra, utan också otroligt krämig tack vare mascarponen i smeten. Mascarponen tillför en krämig konsistens som gör glassen extra lyxig, och du kommer garanterat få både dig själv och dina gäster att säga wow! Den söta chokladen och den friska apelsinen gifter sig perfekt, och för att göra serveringen ännu finare, kan du doppa glasstrutarnas kanter i smält mörk choklad och därefter doppa i hackade pistagenötter – för både smak och vacker presentation.
INFORMATION:
Antal: 6 portioner
Grader: Ej ugn
Tid: 6 timmar
Denna chokladglass med apelsin är inte bara enkel att göra, utan också otroligt krämig tack vare mascarponen i smeten. Mascarponen tillför en krämig konsistens som gör glassen extra lyxig, och du kommer garanterat få både dig själv och dina gäster att säga wow! Den söta chokladen och den friska apelsinen gifter sig perfekt, och för att göra serveringen ännu finare, kan du doppa glasstrutarnas kanter i smält mörk choklad och därefter doppa i hackade pistagenötter – för både smak och vacker presentation.
INFORMATION:
Antal: 6 portioner
Grader: Ej ugn
Tid: 6 timmar
Denna chokladglass med apelsin är inte bara enkel att göra, utan också otroligt krämig tack vare mascarponen i smeten. Mascarponen tillför en krämig konsistens som gör glassen extra lyxig, och du kommer garanterat få både dig själv och dina gäster att säga wow! Den söta chokladen och den friska apelsinen gifter sig perfekt, och för att göra serveringen ännu finare, kan du doppa glasstrutarnas kanter i smält mörk choklad och därefter doppa i hackade pistagenötter – för både smak och vacker presentation.
INFORMATION:
Antal: 6 portioner
Grader: Ej ugn
Tid: 6 timmar
Ingredienser:
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, ca 225-250 gram
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 397 gram
1 ekologisk apelsin, skal och saft
Gör så här:
Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur (får inte vara för varm).
Vispa grädden och mascarponen till en lättvispad konsistens, du ska se spåren från elvispen.
Häll i den kondenserade mjölken i den smälta chokladen, blanda. Tillsätt chokladen, zest och saft från en apelsin i gräddblandningen. Rör försiktigt om med en slickepott.
Häll glassmeten i en form som rymmer 1 ½ liter. Ställ i frysen i minst 5-6 timmar.