0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Enkel och krämig chokladglass med apelsin
Chokladglass med apelsin1.jpg Bild 1 av
Chokladglass med apelsin1.jpg
Chokladglass med apelsin1.jpg

Enkel och krämig chokladglass med apelsin

0,00 kr

Denna chokladglass med apelsin är inte bara enkel att göra, utan också otroligt krämig tack vare mascarponen i smeten. Mascarponen tillför en krämig konsistens som gör glassen extra lyxig, och du kommer garanterat få både dig själv och dina gäster att säga wow! Den söta chokladen och den friska apelsinen gifter sig perfekt, och för att göra serveringen ännu finare, kan du doppa glasstrutarnas kanter i smält mörk choklad och därefter doppa i hackade pistagenötter – för både smak och vacker presentation.

INFORMATION:

  • Antal: 6 portioner

  • Grader: Ej ugn

  • Tid: 6 timmar

Lägg i kundvagnen

Denna chokladglass med apelsin är inte bara enkel att göra, utan också otroligt krämig tack vare mascarponen i smeten. Mascarponen tillför en krämig konsistens som gör glassen extra lyxig, och du kommer garanterat få både dig själv och dina gäster att säga wow! Den söta chokladen och den friska apelsinen gifter sig perfekt, och för att göra serveringen ännu finare, kan du doppa glasstrutarnas kanter i smält mörk choklad och därefter doppa i hackade pistagenötter – för både smak och vacker presentation.

INFORMATION:

  • Antal: 6 portioner

  • Grader: Ej ugn

  • Tid: 6 timmar

Denna chokladglass med apelsin är inte bara enkel att göra, utan också otroligt krämig tack vare mascarponen i smeten. Mascarponen tillför en krämig konsistens som gör glassen extra lyxig, och du kommer garanterat få både dig själv och dina gäster att säga wow! Den söta chokladen och den friska apelsinen gifter sig perfekt, och för att göra serveringen ännu finare, kan du doppa glasstrutarnas kanter i smält mörk choklad och därefter doppa i hackade pistagenötter – för både smak och vacker presentation.

INFORMATION:

  • Antal: 6 portioner

  • Grader: Ej ugn

  • Tid: 6 timmar

Ingredienser:

  • 100 g ljus choklad

  • 100 g mörk choklad

  • 5 dl vispgrädde

  • 1 burk mascarpone, ca 225-250 gram

  • 1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 397 gram

  • 1 ekologisk apelsin, skal och saft

Gör så här:

  1. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur (får inte vara för varm).

  2. Vispa grädden och mascarponen till en lättvispad konsistens, du ska se spåren från elvispen.

  3. Häll i den kondenserade mjölken i den smälta chokladen, blanda. Tillsätt chokladen, zest och saft från en apelsin i gräddblandningen. Rör försiktigt om med en slickepott.

  4. Häll glassmeten i en form som rymmer 1 ½ liter. Ställ i frysen i minst 5-6 timmar.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev