








Drömmar med kardemumma
Drömmar med kardemumma – kakan med det vackraste namnet
Det är något visst med drömmar. De smälter i munnen och smakar barndomsminnen – spröda och alldeles ljuvliga. Kardemumman ger en liten extra puff som passar perfekt tillsammans med den klassiska smaken.
Drömmar är goda precis som de är, men vet du vad? De passar också otroligt bra att krossa över desserter – lite som strössel, fast hemgjort och ännu godare. Och även om krossade drömmar låter lite hårt… så är det faktiskt riktigt, riktigt gott.
Detta recetpet är framtaget tillsammans med Dr Oetker Sverige och baka.se
INFORMATION:
Antal: 25-30 stycken småkakor
Grader: 150 °C över- och undervärme
Tid: ca 1,5 timmar
Drömmar med kardemumma – kakan med det vackraste namnet
Det är något visst med drömmar. De smälter i munnen och smakar barndomsminnen – spröda och alldeles ljuvliga. Kardemumman ger en liten extra puff som passar perfekt tillsammans med den klassiska smaken.
Drömmar är goda precis som de är, men vet du vad? De passar också otroligt bra att krossa över desserter – lite som strössel, fast hemgjort och ännu godare. Och även om krossade drömmar låter lite hårt… så är det faktiskt riktigt, riktigt gott.
Detta recetpet är framtaget tillsammans med Dr Oetker Sverige och baka.se
INFORMATION:
Antal: 25-30 stycken småkakor
Grader: 150 °C över- och undervärme
Tid: ca 1,5 timmar
Drömmar med kardemumma – kakan med det vackraste namnet
Det är något visst med drömmar. De smälter i munnen och smakar barndomsminnen – spröda och alldeles ljuvliga. Kardemumman ger en liten extra puff som passar perfekt tillsammans med den klassiska smaken.
Drömmar är goda precis som de är, men vet du vad? De passar också otroligt bra att krossa över desserter – lite som strössel, fast hemgjort och ännu godare. Och även om krossade drömmar låter lite hårt… så är det faktiskt riktigt, riktigt gott.
Detta recetpet är framtaget tillsammans med Dr Oetker Sverige och baka.se
INFORMATION:
Antal: 25-30 stycken småkakor
Grader: 150 °C över- och undervärme
Tid: ca 1,5 timmar
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
1 msk Dr Oetker vaniljsocker
1 ½ tsk Dr Oetker mald kardemumma
1 dl neutral rapsolja
1 tsk Dr Oetker hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C över och undervärme.
Vispa samman smör, socker, Dr Oetker vaniljsocker och Dr Oetker kardemumma tills blandningen är mjuk och fluffig.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.
Blanda vetemjöl med Dr Oetker hjorthornssalt i en skål och vänd ner det i smeten. Rör ihop till en smidig deg.
Rulla små bollar av degen (ca 2–3 cm i diameter) och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med lite mellanrum.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills kakorna spruckit lätt på ytan men fortfarande är ljusa.
Låt svalna helt på plåten – de blir spröda när de kallnat.