0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Citrontiramisu
tempImageBEugUN.jpg Bild 1 av 2
tempImageBEugUN.jpg
tempImageIW1OTT.jpg Bild 2 av 2
tempImageIW1OTT.jpg
tempImageBEugUN.jpg
tempImageIW1OTT.jpg

Citrontiramisu

0,00 kr

Jag älskar tiramisu, och när jag först testade denna citrontiramisu blev jag helt såld! Den har allt – en silkeslen mascarponekräm, en perfekt balans mellan sött och syrligt och mjuka savoiardikex som suger åt sig den fräscha citronsmaken.

Detta är den ultimata desserten när du vill ha något lyxigt men samtidigt fräscht. Perfekt efter en middag, sommarfest eller bara när du är sugen på något riktigt gott. Mina följare har älskat detta recept, och jag förstår varför – det är helt magiskt! Testa du också, du kommer att vilja göra den om och om igen!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • Grader: Ingen ugn

  • Tid: 1 timme + minst 6 timmar kyl

Lägg i kundvagnen

Jag älskar tiramisu, och när jag först testade denna citrontiramisu blev jag helt såld! Den har allt – en silkeslen mascarponekräm, en perfekt balans mellan sött och syrligt och mjuka savoiardikex som suger åt sig den fräscha citronsmaken.

Detta är den ultimata desserten när du vill ha något lyxigt men samtidigt fräscht. Perfekt efter en middag, sommarfest eller bara när du är sugen på något riktigt gott. Mina följare har älskat detta recept, och jag förstår varför – det är helt magiskt! Testa du också, du kommer att vilja göra den om och om igen!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • Grader: Ingen ugn

  • Tid: 1 timme + minst 6 timmar kyl

Jag älskar tiramisu, och när jag först testade denna citrontiramisu blev jag helt såld! Den har allt – en silkeslen mascarponekräm, en perfekt balans mellan sött och syrligt och mjuka savoiardikex som suger åt sig den fräscha citronsmaken.

Detta är den ultimata desserten när du vill ha något lyxigt men samtidigt fräscht. Perfekt efter en middag, sommarfest eller bara när du är sugen på något riktigt gott. Mina följare har älskat detta recept, och jag förstår varför – det är helt magiskt! Testa du också, du kommer att vilja göra den om och om igen!

INFORMATION:

  • Antal: 8-10 portioner

  • Grader: Ingen ugn

  • Tid: 1 timme + minst 6 timmar kyl

Ingredienser:

  • 3 ekologiska citroner

  • 2 dl florsocker

  • 1 dl limoncello (citronlikör)

  • 3 ägg

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 tsk vaniljpasta

  • 500 g mascarpone

  • 200 g savoiardikex

Garnering:

  • Färska bär (t.ex. hallon, jordgubbar, björnbär, vinbär)

  • Färsk citronmeliss

  • Florsocker

Gör så här:

  1. Tvätta och skrubba citronerna. Riv skalet från alla och pressa ut totalt 1 dl citronsaft.

  2. Blanda citronskal, citronsaft, ½ dl florsocker och limoncello. Låt stå.

  3. Separera äggulor från vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum.

  4. Vispa grädden luftig i en separat skål.

  5. Vispa äggulor, vaniljpasta och resterande florsocker till en vit och luftig konsistens.

  6. Tillsätt mascarpone och vispa ihop med äggulesmeten. Vänd ner vispgrädden och sedan försiktigt äggviteskummet med en slickepott.

  7. Doppa hälften av savoiardikexen i citronlagen (ca 3 sekunder per kex) och lägg dem i en form (ca 20x25 cm) med den doppade sidan uppåt.

  8. Bred på hälften av krämen. Upprepa med resterande kex och avsluta med det sista lagret kräm.

  9. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.

  10. Dekorera med färska bär, citronmeliss och pudra över florsocker före servering.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev