


Citronmazariner med lemoncurd
Citronmazariner med lemoncurd i botten är en perfekt kombination av fräsch citrus och en härlig sötma som smälter i munnen. Den frasiga mazarinbotten, med sin milda mandelsmak, tillsammans med det syrliga och krämiga lemoncurd-lagret skapar en oslagbar smakupplevelse som är lika frisk som den är god.
Visste du att mazariner faktiskt har en intressant historia? Kanske tänkte du att det är ett svenskt bakverk från början? Men icke - de härstammar från det franska köket och sägs vara döpta efter den franska hertiginnan av Mazarin, som var en skicklig konditor och kände till alla de fina smakerna. Sedan dess har mazariner blivit en älskad bakelse i många länder, och även om receptet varierar, är den klassiska mandelsmaken alltid kvar.
Dessa citronmazarinerna är perfekt till eftermiddagsfikat eller som en liten lyxig avslutning på middagen. Sätt på en kanna te och njut av dessa små bitar av lyx!
INFORMATION:
Antal: 12 stycken
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Citronmazariner med lemoncurd i botten är en perfekt kombination av fräsch citrus och en härlig sötma som smälter i munnen. Den frasiga mazarinbotten, med sin milda mandelsmak, tillsammans med det syrliga och krämiga lemoncurd-lagret skapar en oslagbar smakupplevelse som är lika frisk som den är god.
Visste du att mazariner faktiskt har en intressant historia? Kanske tänkte du att det är ett svenskt bakverk från början? Men icke - de härstammar från det franska köket och sägs vara döpta efter den franska hertiginnan av Mazarin, som var en skicklig konditor och kände till alla de fina smakerna. Sedan dess har mazariner blivit en älskad bakelse i många länder, och även om receptet varierar, är den klassiska mandelsmaken alltid kvar.
Dessa citronmazarinerna är perfekt till eftermiddagsfikat eller som en liten lyxig avslutning på middagen. Sätt på en kanna te och njut av dessa små bitar av lyx!
INFORMATION:
Antal: 12 stycken
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Citronmazariner med lemoncurd i botten är en perfekt kombination av fräsch citrus och en härlig sötma som smälter i munnen. Den frasiga mazarinbotten, med sin milda mandelsmak, tillsammans med det syrliga och krämiga lemoncurd-lagret skapar en oslagbar smakupplevelse som är lika frisk som den är god.
Visste du att mazariner faktiskt har en intressant historia? Kanske tänkte du att det är ett svenskt bakverk från början? Men icke - de härstammar från det franska köket och sägs vara döpta efter den franska hertiginnan av Mazarin, som var en skicklig konditor och kände till alla de fina smakerna. Sedan dess har mazariner blivit en älskad bakelse i många länder, och även om receptet varierar, är den klassiska mandelsmaken alltid kvar.
Dessa citronmazarinerna är perfekt till eftermiddagsfikat eller som en liten lyxig avslutning på middagen. Sätt på en kanna te och njut av dessa små bitar av lyx!
INFORMATION:
Antal: 12 stycken
Grader: 175 °C varmluft
Tid: 1,5 timme
Ingredienser:
Mördeg
150 g smör, kallt
3,5 dl vetemjöl
4 msk strösocker
Fyllning
200 g mandelmassa, riven
2 msk strösocker
80 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 citron, rivet skal
0,5 burk lemon curd (köpt i butik)
Gör så här:
Mördeg: Mät upp smör, vetemjöl och strösocker i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa.
Häll ut smulet på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg med händerna.
Dela degen i 10–12 bitar och tryck ut i varsin mazarinform. Skär bort överflödig deg från kanterna.
Ställ in formarna i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Vispa ihop mandelmassa, socker och smör i en skål med en elvisp.
Knäck ner ett ägg i taget och tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och rivet citronskal.
Lägg lemon curd i en spritspåse eller klicka ca 1 msk i botten på varje mazarinform.
Fördela eller spritsa fyllningen ovanpå lemon curden.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader tills mazarinerna är gyllene, ca 20–25 minuter.
Låt mazarinerna svalna helt innan servering.