Citron- och vallmodrömmar

0,00 kr

Vad slår ett fat med drömmar? Inte mycket om du frågar mig. Spröda drömmar med frisk citronsmak, de här citron- och vallmodrömmarna är en ljuvlig klassiker med en fräsch twist av citron och vallmofrön. De är enkla att baka och har en lätt och luftig konsistens. Perfekta till fikat när du vill bjuda på en nytolkning av klassiska drömmar! 

INFORMATION:

  • Antal: 45 - 50 stycken

  • Grader: 150 °C över- och undervärme

  • Tid: 45 minuter

Lägg i kundvagnen

Vad slår ett fat med drömmar? Inte mycket om du frågar mig. Spröda drömmar med frisk citronsmak, de här citron- och vallmodrömmarna är en ljuvlig klassiker med en fräsch twist av citron och vallmofrön. De är enkla att baka och har en lätt och luftig konsistens. Perfekta till fikat när du vill bjuda på en nytolkning av klassiska drömmar! 

INFORMATION:

  • Antal: 45 - 50 stycken

  • Grader: 150 °C över- och undervärme

  • Tid: 45 minuter

Vad slår ett fat med drömmar? Inte mycket om du frågar mig. Spröda drömmar med frisk citronsmak, de här citron- och vallmodrömmarna är en ljuvlig klassiker med en fräsch twist av citron och vallmofrön. De är enkla att baka och har en lätt och luftig konsistens. Perfekta till fikat när du vill bjuda på en nytolkning av klassiska drömmar! 

INFORMATION:

  • Antal: 45 - 50 stycken

  • Grader: 150 °C över- och undervärme

  • Tid: 45 minuter

Ingredienser:

  • 100 g rumstempererat smör

  • 3 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 dl neutral olja

  • 1 tsk hjorthornssalt

  • 4 dl vetemjöl

  • Rivet skal av 1 citron (helst ekologisk)

  • 4 tsk blå vallmofrön

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme.

  2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker tills det blir mjukt och krämigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning.

  3. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i smeten. Tillsätt sedan resten av mjölet och arbeta ihop till en jämn deg.

  4. Smaksätt degen med rivet citronskalet och tillsätt det tillsammans med vallmofröna. Blanda väl och arbeta ihop till en deg.

  5. Lägg upp degen på bakbordet och Dela i två delar och rulla varje del till en lång rulle. Skär varje rulle i ca 22-25 bitar (20 g per bit är lagom) och rulla varje bit till en boll. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lätt med handen.

  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är spröda och gyllene. Låt dem svalna på plåten.