





Chokladpannkakor med vit chokladkräm och stekt banan
Låt dig frestas av dessa fantastiska chokladpannkakor eller crêpes, som serveras med en krämig vit chokladkräm och gyllene sirapsstekta bananer. Den perfekta kombinationen av choklad och stekta söta bananer. Denna dessert är både lätt att laga och en riktig showstopper, perfekt för både vardagslyx och festliga tillfällen. Skäm bort dig själv eller dina gäster med denna ljuvliga dessert som liknar – och avsluta din måltid med något både vackert och otroligt gott. Följ mitt enkla recept och skapa en magisk dessert du med!
INFORMATION:
Antal: 4 portioner
Grader: Ingen ugn
Tid: 1 timmar
Låt dig frestas av dessa fantastiska chokladpannkakor eller crêpes, som serveras med en krämig vit chokladkräm och gyllene sirapsstekta bananer. Den perfekta kombinationen av choklad och stekta söta bananer. Denna dessert är både lätt att laga och en riktig showstopper, perfekt för både vardagslyx och festliga tillfällen. Skäm bort dig själv eller dina gäster med denna ljuvliga dessert som liknar – och avsluta din måltid med något både vackert och otroligt gott. Följ mitt enkla recept och skapa en magisk dessert du med!
INFORMATION:
Antal: 4 portioner
Grader: Ingen ugn
Tid: 1 timmar
Låt dig frestas av dessa fantastiska chokladpannkakor eller crêpes, som serveras med en krämig vit chokladkräm och gyllene sirapsstekta bananer. Den perfekta kombinationen av choklad och stekta söta bananer. Denna dessert är både lätt att laga och en riktig showstopper, perfekt för både vardagslyx och festliga tillfällen. Skäm bort dig själv eller dina gäster med denna ljuvliga dessert som liknar – och avsluta din måltid med något både vackert och otroligt gott. Följ mitt enkla recept och skapa en magisk dessert du med!
INFORMATION:
Antal: 4 portioner
Grader: Ingen ugn
Tid: 1 timmar
Ingredienser:
Chokladpannkakor:
50 g smör
5 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
5 msk kakao
¾ dl strösocker
½ tsk salt
3 ägg
Vitchokladkräm:
1 burk mascarpone (225-250 g)
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
Sirapsstekta bananer:
3 bananer
3 msk ljussirap
Topping:
Hackade pistagenötter
Florsocker
Gör så här:
Chokladpannkakor:
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop mjölk och mjöl, kakao, strösocker och salt till en klumpfri smet.
Knäck i äggen och rör ihop.
Häll i det smälta smöret. Om möjligt, låt smeten stå i kylskåpet i cirka 30 minuter.
Stek pannkakorna och tillsätt lite smör i pannan om det behövs.
Vitchokladkräm:
Hacka chokladen och smält den. Låt svalna till rumstemperatur.
Lägg mascarpone och grädde i en skål och vispa till en luftig konsistens.
Vänd i den smälta vita chokladen.
Sirapsstekta bananer:
Värm sirapen i en stekpanna på medelvärme.
Dela bananerna på mitten och stek dem i den varma sirapen tills de får en gyllene färg.
Montering:
Servera chokladpannkakorna med den vita chokladkrämen, sirapsstekta bananerna, hackade pistagenötter och pudra över lite florsocker.