0
Gå vidare till innehåll
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Recept
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
Hilda Kirkhoff
The Bakery Club
Mapp: Recept
Tillbaka
Alla recept
Bröd
Bullar
Mat
Mjuka kakor
Pajer och desserter
Småkakor
Säsong
Tårtor
Om mig
Kontakt & Bakluckan
The Store
The Bakery Club
Alla Recept Briochebröd
IMG_2394.jpg Bild 1 av
IMG_2394.jpg
IMG_2394.jpg

Briochebröd

0,00 kr

Briochebröd skulle jag nog säga är ett riktigt lyxigt bröd, känd för sin mjuka, luftiga och nästan smöriga textur. Det är det perfekta valet när du vill unna dig något extra – en härlig balans av sötma och fyllig smak. Briochens deg kännetecknas av mycket smör, ägg och ibland lite honung, vilket gör det både saftigt och magiskt gott. När du bakar brioche är det viktigt att vara tålmodig – degen behöver arbetas ordentligt och jäsa i rumstemperatur för att få den rätta luftiga strukturen. Brödet är fantastiskt gott både som frukost, till en lyxig smörgås eller som en söt behandling med marmelad eller chokladpålägg. Går utmärkt att göra brioche hamburgerbröd av receptet , blir ca 20 stycken hamburgerbröd.

INFORMATION:

  • Antal: 2 bröd

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 2,5 timmar

Lägg i kundvagnen

Briochebröd skulle jag nog säga är ett riktigt lyxigt bröd, känd för sin mjuka, luftiga och nästan smöriga textur. Det är det perfekta valet när du vill unna dig något extra – en härlig balans av sötma och fyllig smak. Briochens deg kännetecknas av mycket smör, ägg och ibland lite honung, vilket gör det både saftigt och magiskt gott. När du bakar brioche är det viktigt att vara tålmodig – degen behöver arbetas ordentligt och jäsa i rumstemperatur för att få den rätta luftiga strukturen. Brödet är fantastiskt gott både som frukost, till en lyxig smörgås eller som en söt behandling med marmelad eller chokladpålägg. Går utmärkt att göra brioche hamburgerbröd av receptet , blir ca 20 stycken hamburgerbröd.

INFORMATION:

  • Antal: 2 bröd

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 2,5 timmar

Briochebröd skulle jag nog säga är ett riktigt lyxigt bröd, känd för sin mjuka, luftiga och nästan smöriga textur. Det är det perfekta valet när du vill unna dig något extra – en härlig balans av sötma och fyllig smak. Briochens deg kännetecknas av mycket smör, ägg och ibland lite honung, vilket gör det både saftigt och magiskt gott. När du bakar brioche är det viktigt att vara tålmodig – degen behöver arbetas ordentligt och jäsa i rumstemperatur för att få den rätta luftiga strukturen. Brödet är fantastiskt gott både som frukost, till en lyxig smörgås eller som en söt behandling med marmelad eller chokladpålägg. Går utmärkt att göra brioche hamburgerbröd av receptet , blir ca 20 stycken hamburgerbröd.

INFORMATION:

  • Antal: 2 bröd

  • Grader: 210 °C varmluft

  • Tid: 2,5 timmar

Ingredienser:

  • 50 gram jäst

  • 200 gram smält smör

  • 6 dl mjölk

  • 2 ägg

  • 1 tesked salt

  • 1/2 dl honung

  • Ca 14 dl mjöl

Gör så här:

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.

  2. Smula ner jästen och lös upp den med hjälp av smör- och mjölkblandningen.

  3. Tillsätt ägg, salt och honung. Arbeta i mjölet lite i taget.

  4. Arbeta degen i cirka 5-10 minuter med hjälp av en köksassistent eller elvisp med degkrokar.

  5. Låt degen jäsa i 45 minuter, täck bunken med plastfolie och en bakduk.

  6. Dela degen i två delar och forma till två avlånga limpor. Lägg limporna i smörade brödformar som rymmer 1,5-2 liter.

  7. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

  8. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

  9. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills innertemperaturen är 96 grader.

  10. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Om Hilda | Kontakt | Privacy Policy | Allmänna Villkor | Cookie Policy | Nyhetsbrev