





Bästa frasvåfflorna
Letar du efter det bästa receptet på frasvåfflor? Då har du hittat rätt! De här våfflorna är snabba, enkla och otroligt frasiga – perfekta till fika, frukost, dessert eller som en klassisk avslutning efter soppmiddagen. Detta är mitt absolut bästa recept, som alltid ger ljuvligt spröda och frasiga våfflor.
Min mormor hade en smart tradition – hon blandade hallonsylten direkt i den vispade grädden, kanske för att barnen inte skulle ta för mycket sylt. Resultatet? En vacker, ljusrosa gräddblandning som är redo att spritsas direkt på våfflorna. Det känns mer arbetat och mer som en bakelse eller dessert att servera så. Kika på bilderna och testa själv – du kommer älska det!
Tips för att behålla dina våfflor frasiga:
Stapla dem inte ovanpå varandra när du gräddat dem, då blir de som ligger under mjuka.
Jag undviker att värma dem i ugnen medan jag grädda hela smeten. Utan de ska ätas nygräddade och det är okej att vänta på sin tur.
INFORMATION:
Antal: 8 stycken
Grader: Våffeljärn
Tid: 1,5 timme
Letar du efter det bästa receptet på frasvåfflor? Då har du hittat rätt! De här våfflorna är snabba, enkla och otroligt frasiga – perfekta till fika, frukost, dessert eller som en klassisk avslutning efter soppmiddagen. Detta är mitt absolut bästa recept, som alltid ger ljuvligt spröda och frasiga våfflor.
Min mormor hade en smart tradition – hon blandade hallonsylten direkt i den vispade grädden, kanske för att barnen inte skulle ta för mycket sylt. Resultatet? En vacker, ljusrosa gräddblandning som är redo att spritsas direkt på våfflorna. Det känns mer arbetat och mer som en bakelse eller dessert att servera så. Kika på bilderna och testa själv – du kommer älska det!
Tips för att behålla dina våfflor frasiga:
Stapla dem inte ovanpå varandra när du gräddat dem, då blir de som ligger under mjuka.
Jag undviker att värma dem i ugnen medan jag grädda hela smeten. Utan de ska ätas nygräddade och det är okej att vänta på sin tur.
INFORMATION:
Antal: 8 stycken
Grader: Våffeljärn
Tid: 1,5 timme
Letar du efter det bästa receptet på frasvåfflor? Då har du hittat rätt! De här våfflorna är snabba, enkla och otroligt frasiga – perfekta till fika, frukost, dessert eller som en klassisk avslutning efter soppmiddagen. Detta är mitt absolut bästa recept, som alltid ger ljuvligt spröda och frasiga våfflor.
Min mormor hade en smart tradition – hon blandade hallonsylten direkt i den vispade grädden, kanske för att barnen inte skulle ta för mycket sylt. Resultatet? En vacker, ljusrosa gräddblandning som är redo att spritsas direkt på våfflorna. Det känns mer arbetat och mer som en bakelse eller dessert att servera så. Kika på bilderna och testa själv – du kommer älska det!
Tips för att behålla dina våfflor frasiga:
Stapla dem inte ovanpå varandra när du gräddat dem, då blir de som ligger under mjuka.
Jag undviker att värma dem i ugnen medan jag grädda hela smeten. Utan de ska ätas nygräddade och det är okej att vänta på sin tur.
INFORMATION:
Antal: 8 stycken
Grader: Våffeljärn
Tid: 1,5 timme
Ingredienser:
100 g smör, smält
2,5 dl vatten, kallt
2 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
0,5 tsk salt
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Mät upp alla ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Häll i smöret och rör om lite till.
Grädda smeten till gyllene våfflor i våffeljärnet.
Servera med sylt, bär, grädde eller glass.