Banankaka med choklad
Har du några övermogna bananer liggandes? Perfekt! Istället för att slänga dem, baka den här ljuvligt saftiga banankakan med choklad – en riktig favorit hemma hos mig. Kombinationen av söt, mjuk banan och lätt smält choklad med lite tuggmotstånd gör den oemotståndligt god. Vill du ta den till nästa nivå? Servera den som en dessert med lättvispad grädde, krämig hasselnötschoklad (finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker) och hackade rostade hasselnötter. Enkelt, gott och perfekt för både fika och fest!
INFORMATION:
Antal: 10 - 12 portioner
175 °C över- och undervärme
Tid: 1,5 timme
Har du några övermogna bananer liggandes? Perfekt! Istället för att slänga dem, baka den här ljuvligt saftiga banankakan med choklad – en riktig favorit hemma hos mig. Kombinationen av söt, mjuk banan och lätt smält choklad med lite tuggmotstånd gör den oemotståndligt god. Vill du ta den till nästa nivå? Servera den som en dessert med lättvispad grädde, krämig hasselnötschoklad (finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker) och hackade rostade hasselnötter. Enkelt, gott och perfekt för både fika och fest!
INFORMATION:
Antal: 10 - 12 portioner
175 °C över- och undervärme
Tid: 1,5 timme
Har du några övermogna bananer liggandes? Perfekt! Istället för att slänga dem, baka den här ljuvligt saftiga banankakan med choklad – en riktig favorit hemma hos mig. Kombinationen av söt, mjuk banan och lätt smält choklad med lite tuggmotstånd gör den oemotståndligt god. Vill du ta den till nästa nivå? Servera den som en dessert med lättvispad grädde, krämig hasselnötschoklad (finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker) och hackade rostade hasselnötter. Enkelt, gott och perfekt för både fika och fest!
INFORMATION:
Antal: 10 - 12 portioner
175 °C över- och undervärme
Tid: 1,5 timme
Ingredienser:
150 g smör, smält
2 ½ dl strösocker
4 ägg
4 mogna bananer
5 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ krm salt
100 g mörk eller mjölkchoklad (grovt hackad eller chokladknappar)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme).
Smörj och bröa en bakform som rymmer 2 liter.
Smält smöret och låt det svalna helt.
Mosa bananerna ordentligt.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt saltet och vänd runt med en slickepott.
Häll i det smälta smöret och vänd försiktigt ner det i smeten för att behålla luftigheten. Tillsätt den hackade chokladen eller chokladknapparna.
Häll smeten i formen och grädda på näst nedersta falsen i ugnen i ca 50 minuter.
Låt kakan svalna innan servering.